Κόσμος|06.08.2024 21:43

CNN: Πακιστανός με δεσμούς με το Ιράν σχεδίαζε δολοφονίες στις ΗΠΑ – Και ο Τραμπ ανάμεσα στους στόχους του

Newsroom

Ένας Πακιστανός που φέρεται ότι έχει δεσμούς με το Ιράν κατηγορείται για μια αποτυχημένη συνωμοσία δολοφονίας με στόχο τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο και δικαστικά έγγραφα.

Το FBI πιστεύει ότι στόχοι της συνωμοσίας ήταν ο Τραμπ και άλλοι νυν και πρώην Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ο κατηγορούμενος φέρεται ότι ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να προσλάβει εκτελεστές για να δολοφονήσουν «έναν πολιτικό ή κυβερνητικούς αξιωματούχους» στο αμερικανικό έδαφος ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο άνδρας συνελήφθη στις 12 Ιουλίου ενώ ετοιμαζόταν να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσαν οι εισαγγελείς, λίγο αφότου συναντήθηκε με υποτιθέμενους εκτελεστές που πίστευε ότι θα εκτελούσαν τις δολοφονίες, αλλά στην πραγματικότητα ήταν μυστικοί αστυνομικοί. Βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή κράτηση.

Το FBI πιστεύει ότι απέτρεψε τη συνωμοσία πριν από οποιαδήποτε επίθεση, και τις εβδομάδες μετά τη σύλληψή του συνεργάστηκε με τους ερευνητές, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Όμως οι γνωστές απειλές της ιρανικής κυβέρνησης κατά του Τραμπ, ώθησαν το FBI να διαβιβάσει τις πληροφορίες στη Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, η οποία αύξησε την προστασία ασφαλείας για τον πρώην πρόεδρο, δήλωσαν αξιωματούχοι.

δολοφονίαΝτόναλντ Τραμπειδήσεις τώραFBIΙράν