Κόσμος|07.08.2024 21:11

Τρόμος σε πτήση της Korean Airlines: Τουλάχιστον 14 τραυματίες μετά από βίαιες αναταράξεις

Newsroom

Συνολικά 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια πτήσης της Korean Air που έπεσε σε σοβαρές αναταράξεις το Σαββατοκύριακο, με τις σκηνές που διαδραματίστηκαν στην καμπίνα του αεροσκάφους να είναι δραματικές.

Η πτήση 197, η οποία μετέφερε 281 επιβάτες, αντιμετώπισε δύσκολες συνθήκες λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο Incheon της Νότιας Κορέας την Κυριακή, ανέφερε η JoongAng Daily.

Δέκα επιβάτες και τέσσερις αεροσυνοδοί υπέστησαν τραυματισμούς στην πλάτη και τον αυχένα όταν το αεροπλάνο - καθ' οδόν προς τη Μογγολία - άρχισε ξαφνικά να κουνιέται βίαια για περίπου 15 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια του γεύματος. «Οι άνθρωποι που δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας εκτινάχθηκαν στον αέρα», δήλωσε ο επιβάτης Kim Hae-in.

«Ένας επιβάτης αναπήδησε πολύ ψηλά, χτύπησε το κεφάλι του στο ταβάνι και έπεσε στον διάδρομο», είπε ο ίδιος. «Οι αναταράξεις άρχισαν περίπου την ώρα που οι άνθρωποι τελείωναν το φαγητό», πρόσθεσε ένας άλλος επιβάτης. «Το αεροπλάνο έπεσε απότομα, οπότε οι άνθρωποι ούρλιαζαν και τα γεύματα αναποδογύρισαν, ήταν χαοτικό».

Στους τραυματίες χορηγήθηκε παυσίπονο μέχρι να προσγειωθούν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Ουλάν Μπατόρ της Μογγολίας.

Κανένας από τους επιβάτες δεν υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς, ανέφερε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

αεροσκάφοςΝότια Κορέααεροπλάνοαναταράξειςειδήσεις τώρα