Κόσμος|08.08.2024 21:11

Βρετανία: Ο 41χρονος που κατονομάζεται ως ενορχηστρωτής των ακροδεξιών επεισοδίων, τρώει αρνάκι στην Αθήνα

Newsroom

Ο Τόμι Ρόμπινσον, ο ιδρυτής της εθνικιστικής οργάνωσης English Defense League και ενορχηστρωτής - σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ- του ρατσιστικού κύματος των τελευταίων ημερών στη Βρετανία, φαίνεται ότι κάνει διακοπές στην... Αθήνα.

Σύμφωνα με την Express ο Ρόμπινσον εμφανίστηκε σε νέα του ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης να τρώει αρνί σε εστιατόριο της Αθήνας μετά την αναχώρησή του από την Κύπρο. «Το πιάτο με το αρνί μου ήταν καταπληκτικό. Συνιστώ σε όποιον επισκέπτεται την Αθήνα να δοκιμάσει αυτό το μέρος», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ο 41χρονος επιβεβαίωσε σήμερα ότι βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα, αφού χρήστες του διαδικτύου αποκάλυψαν ότι έτρωγε στο Παγκράτι σε γνωστό εστιατόριο.

Έφυγε από την Κύπρο για να μην συλληφθεί

Νωρίτερα έκανε διακοπές σε πολυτελές θέρετρο στην Κύπρο όπου έφυγε άρον άρον όταν ενημερώθηκε ότι κυπριακή αστυνομία ήταν πρόθυμη να βοηθήσει την βρετανική αστυνομία σε τυχόν σύλληψή του.

Σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα επειδή δεν εμφανίστηκε στην προκαταρκτική διαδικασία, αλλά, σύμφωνα με την Daily Mail, ο δικαστής αποφάσισε η εκτέλεση του εντάλματος να αναβληθεί μέχρι τον Οκτώβριο, όταν και αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη, ώστε να του δώσει χρόνο να δηλώσει εάν θα παρευρεθεί.

Οι βρετανικές αρχές θα μπορούσαν να ζητήσουν επίσημα την άμεση επιστροφή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά φαίνεται να μην το έχουν πράξει ακόμη.

Μετά τη φυγή του από την Κύπρο και την άφιξή του στην Αθήνα, το σημείο διαμονής του παραμένει άγνωστο. Από την Κύπρο ο Ρόμπινσον κατέκλυζε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ακροδεξιά μηνύματα μίσους.

Στην ανάρτησή του από την Αθήνα, ο Ρόμπινσον κατηγόρησε βρετανικά ΜΜΕ που δημοσιοποίησαν το μέρος στο οποίο έκανε διακοπές στην Κύπρο με τα παιδιά του, τα οποία όπως είπε, είναι «συντετριμμένα» για το γεγονός πως τους κατέστρεψαν τις οικογενειακές διακοπές.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα, η Daily Mail δημοσίευσε ένα πρωτοσέλιδο άρθρο με τον Ρόμπινσον να βρίσκεται σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Κύπρου, στην Αγία Νάπα, αναφέροντας ότι τροφοδοτούσε τις ταραχές της ακροδεξιάς σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο με αρκετές «εμπρηστικές» αναρτήσεις στο X.

ΚύπροςΒρετανίαακροδεξιάειδήσεις τώρα