Κόσμος|09.08.2024 17:38

«Ανώδυνες» ανακατατάξεις στην τουρκική στρατιωτική ηγεσία: Νέος διοικητής της Στρατιάς του Αιγαίου ο στρατηγός Ιρφάν Οζσέρτ

Μαρία Ζαχαράκη

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε τον διορισμό 187 στρατηγών και ναυάρχων στις ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας. Ανάμεσα στις πιο σημαντικές αλλαγές είναι ο διορισμός του Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Ιρφάν Οζσέρτ στη θέση του Διοικητή της 4ης Στρατιάς του Αιγαίου, μιας ιδιαίτερα στρατηγικής μονάδας με κομβικό ρόλο στην περιοχή.

Το προεδρικό διάταγμα, το οποίο υπέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περιλαμβάνει τον διορισμό 117 στρατηγών στο Στρατό Ξηράς, 32 ναυάρχων στο Πολεμικό Ναυτικό και 38 πτεράρχων στην Πολεμική Αεροπορία, ενισχύοντας το πλαίσιο της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Σημαντική αλλαγή αποτελεί και η μετακίνηση του Στρατηγού Κεμάλ Γενί, ο οποίος αφήνει τη θέση του Διοικητή της 4ης Στρατιάς του Αιγαίου για να αναλάβει καθήκοντα ως 2ος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου. Παράλληλα, ο Στρατηγός Λεβέντ Εργκούν διορίστηκε νέος Αρχηγός του Στρατού Ξηράς.

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώρα