Κόσμος|09.08.2024 20:17

Επιχειρούν σε βάθος 35 χιλιομέτρων οι Ουκρανοί στο Κουρσκ - Έκτακτο συμβούλιο στη Μόσχα υπό τον Πούτιν

Newsroom

Για τέταρτη μέρα συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στο Κουρσκ, ανάμεσα στις ρωσικές και τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Μάλιστα, η Μόσχα έστειλε ενισχύσεις για να ανακόψει και να απωθήσει τους Ουκρανούς που φέρονται να έχουν διεισδύσει σε βάθος 35 χιλιομέτρων εντός της ρωσικής επικράτειας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Κίεβο από τη μεριά του εξαπέλυσε μαζική επίθεση με drones και έπληξε αεροπορική βάση. Επιπλέον, καταστράφηκαν αποθήκες πυρομαχικών στην πόλη Λίπετσκ που βρίσκεται ακόμα βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος.

Ο περιφερειάρχης κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έδωσε εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα οι κάτοικοι τεσσάρων χωριών στα περίχωρά της.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο που επλήγη βρίσκεται σε απόσταση πάνω από 350 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Το Κίεβο κάνει λόγο για χτύπημα σε αποθήκη με πυραύλους ακριβείας, ενώ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι διεμήνυσε ότι η Μόσχα «πρέπει να νιώσει τις συνέπειες της εισβολής της στην Ουκρανία».

Επιπλέον δυνάμεις στο Κουρσκ

«Η επιχείρηση καταστροφής σχηματισμών του ουκρανικού στρατού συνεχίζεται», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Επίσης, τονίστηκε ότι μεταφέρονται επιπλέον δυνάμεις στην περιφέρεια του Κουρσκ για να αντιμετωπίσουν την ουκρανική επιδρομή στην περιοχή.

Να τονιστεί ότι σήμερα (9/8) πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπό τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η ουκρανική αστυνομία από τη μεριά της ζήτησε την απομάκρυνση «περίπου 20.000 ανθρώπων» από την περιφέρεια του Σούμι που συνορεύει με τη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

Να σημειωθεί ότι το ρωσικό πυροβολικό έπληξε ένα σούπερ μάρκετ στην ουκρανική πόλη Κοστιαντίνιφκα, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι και να τραυματισθούν 43.

ΡωσίαΟυκρανίαειδήσεις τώρα