Κόσμος|11.08.2024 21:40

Βραζιλία: Τα πρόσωπα της αεροπορικής τραγωδίας – Οι άγνωστες ιστορίες των θυμάτων

Newsroom

Η Voepass Linhas Aereas (πρώην Passaredo) έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των επιβατών και του πληρώματος που επέβαιναν στο μοιραίο αεροπλάνο που συνετρίβη το απόγευμα της Παρασκευής στο Vinhedo, στο Σάο Πάολο στη Βραζιλία.

Σε ανακοίνωσή της, η Voepass είπε ότι δίνει προτεραιότητα στην «παροχή απεριόριστης βοήθειας στις οικογένειες των θυμάτων» και ότι συνεργάζεται με τις αρχές για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος. Σύμφωνα με την εταιρεία, το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Cascavel χωρίς κανέναν περιορισμό με όλα του τα συστήματα έτοιμα.

Οκτώ γιατροί μεταξύ των θυμάτων

Μεταξύ των νεκρών, αναφέρει το BBC, ήταν οκτώ γιατροί, εκ των οποίων δύο από αντικαρκινικό νοσοκομείο, που πήγαιναν στο Σάο Πάολο για να συμμετάσχουν σε ιατρικό συνέδριο.

Στα θύματα περιλαμβάνονται ακόμη και μία γυναίκα που ταξίδευε με τη μητέρα της και τον 4χρονο γιο της. Στην ίδια πτήση ήταν και μια δικηγόρος, η οποία εργαζόταν ως λαϊκός δικαστής στο Δικαστήριο του Παρανά, της πολιτείας της Βραζιλίας. Η Λαϊάνα Βασάτα εκπροσωπούσε πελάτες σε αγωγές κατά αεροπορικών εταιρειών και έδινε νομικές συμβουλές σε επιβάτες.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, μετά και τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού. Όλες οι σοροί, 34 άνδρες και 28 γυναίκες, έχουν ανασυρθεί από το σημείο της συντριβής. Βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν το αεροπλάνο να στροβιλίζεται καθώς έπεφτε κατακόρυφα. Αν και το αεροσκάφος συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή, δεν τραυματίστηκε κανένας στο έδαφος και μόνο ένα σπίτι υπέστη ζημιές.

ειδήσεις τώραΒραζιλίααεροπορικές τραγωδίεςειδήσειςαεροπορικό δυστύχημα