Κόσμος|12.08.2024 16:10

Ντόναλντ Τραμπ: Σάλος για τα προσβλητικά σχόλια προς την Καμάλα Χάρις

Newsroom

Παρά την άρνηση της εκλογικής του εκστρατείας ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (11/8), φέρεται να χρησιμοποίησε μια προσβολή που συχνά απευθύνεται σε γυναίκες για να περιγράψει την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, κατά τη διάρκεια τουλάχιστον δύο ιδιωτικών συνομιλιών.

Συγκεκριμένα, οι «New York Times» επικαλούνται δύο άτομα που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας και που, σε διαφορετικές περιπτώσεις, άκουσαν τον Ντόναλντ Τραμπ να αποκαλεί τη Χάρις «b–» («σκ…»). Ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Στίβεν Τσανγκ, δήλωσε: «Αυτή δεν είναι η γλώσσα που έχει χρησιμοποιήσει ο Πρόεδρος Τραμπ για να περιγράψει την Κάμαλα και δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο η εκστρατεία θα τη χαρακτήριζε».

Δεν είναι η πρώτη φορά

Πάντως, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει ιστορικό υποτιμητικών δηλώσεων για τις γυναίκες και τους πολιτικούς του αντιπάλους. Εχει αποκαλέσει την Κάμαλα Χάρις, την υποψήφια Πρόεδρο των Δημοκρατικών, καθώς και άλλες γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της υποψήφιας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2016, Χίλαρι Κλίντον, ως «κακιά» και καυχήθηκε ότι έπιανε τα γεννητικά όργανα γυναικών στην περιβόητη κασέτα με τίτλο «Access Hollywood».

Ακόμα, όπως επισημαίνει το Politico, ο ίδιος αποκάλεσε την Κάρλι Φιορίνα, μία από τις αντιπάλους του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του 2016, ως «αλογομούρα» κατά τη διάρκεια ενός προεκλογικού ντιμπέιτ. Τον περασμένο μήνα, μάλιστα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ψευδώς ότι η Κάμαλα Χάρις, η οποία είναι μαύρη και ασιατικής καταγωγής, παραπλάνησε τους ψηφοφόρους σχετικά με την καταγωγή της.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πει ότι η E. Τζιν Κάρολ, μια συγγραφέας που τον κατηγόρησε ότι τη βίασε, ήταν μια «τρελή» που επινόησε «μια απατηλή και ψεύτικη ιστορία» για να πουλήσει τα απομνημονεύματά της. Οι ένορκοι της Νέας Υόρκης έκριναν τον Ντόναλντ Τραμπ ως υπεύθυνο για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά όχι για βιασμό, σε αστική υπόθεση που κατέθεσε η E. Τζιν Κάρολ.

Επίσης, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κάνει υποτιμητικά σχόλια προς τους άνδρες, δηλαδή για τον γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο από τη Φλόριντα, για τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ από το Τέξας, αλλά και για τον πρώην κυβερνήτη Τζεμπ Μπους από τη Φλόριντα.

Ντόναλντ Τραμπειδήσεις τώραΚάμαλα Χάρις