Κόσμος|13.08.2024 09:17

Χαμός με τη συνέντευξη του Τραμπ στον Μασκ: Το κρασάρισμα, οι... εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις και οι βολές κατά Χάρις

Newsroom

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάθισε τη Δευτέρα με τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ σε μια συνέντευξη, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X του οποίου ο Μασκ είναι ιδιοκτήτης, που συζητήθηκε εκτενώς όχι μόνο για τα βιτριολικά σχόλια του πρώην προέδρου αλλά και για τα τεχνικά προβλήματά της.

Η... αλληλοαπωθέωση και οι βολές κατά Χάρις

Ειδικότερα, η συνέντευξη ξεκίνησε με καθυστέρηση 40 λεπτών, καθώς οι χρήστες αδυνατούσαν να την παρακολουθήσουν στους συνδέσμους που είχαν μοιραστεί οι δύο άνδρες. Ο Μασκ απέδωσε την καθυστέρηση σε μια «μαζική» κυβερνοεπίθεση, ωστόσο, δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες. Οι δυο μεγιστάνες αλληλοαποθεώθηκαν με κομπλιμέντα εκατέρωθεν.

Ο Τραμπ ξεκίνησε μιλώντας για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια. Αφού γέλασε είπε ότι «δεν ήταν ευχάριστο» πριν μιλήσει εκτενώς για την εμπειρία του: «Ήταν ένα θαύμα. Αν δεν είχα γυρίσει το κεφάλι μου, δεν θα σου μιλούσα αυτή τη στιγμή, όσο κι αν μου αρέσεις», είπε απευθυνόμενος στον μεγιστάνα.

Στη συνέχεια επιδόθηκε σε αντιμεταναστευτικές απόψεις προειδοποιώντας για τους «άγριους ανθρώπους» που επιχειρούν να εισέλθουν στη χώρα μέσω των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού.

«Αυτοί είναι άνθρωποι που βρίσκονται στη φυλακή για δολοφονίες και όλα τα είδη των πραγμάτων και τους αφήνουν ελεύθερους στη χώρα μας», είπε ο Τραμπ. Εκτεταμένες έρευνες δεν έχουν αποκαλύψει καμία σχέση μεταξύ της μετανάστευσης και των υψηλότερων επιπέδων εγκληματικότητας.

Δεν έλειψαν και οι επιθέσεις κατά της αντιπάλου του Καμάλα Χάρις την οποία χαρακτήρισε «τσάρο των συνόρων» της κυβέρνησης Μπάιντεν, παρόλο που στελέχη των Δημοκρατικών και ειδικοί σε θέματα δικαιωμάτων των μεταναστών έχουν αμφισβητήσει αυτόν τον χαρακτηρισμό του χαρτοφυλακίου πολιτικής της. Ειρωνεύτηκε επανειλημμένα τη Χάρις ως «ριζοσπάστρια» Δημοκρατική που είχε «καταστρέψει» την Καλιφόρνια όταν διετέλεσε γενική εισαγγελέας της πολιτείας και αργότερα γερουσιαστής της.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε και να «κοπλιμεντάρει» τη Χάρις, λέγοντας ότι φαινόταν «όμορφη» στο εξώφυλλο του περιοδικού Time, συγκρίνοντάς την με τη σύζυγό του, Μελάνια…

Η εκστρατεία Χάρις καταδίκασε τη συνέντευξη ως παράδειγμα του «εξτρεμισμού και της επικίνδυνης ατζέντας του Project 2025» του Τραμπ.

«Ολόκληρη η καμπάνια του Τραμπ είναι στην υπηρεσία ανθρώπων όπως ο Έλον Μασκ και ο ίδιος – πλούσιοι με εμμονή με τον εαυτό τους που θα ξεπουλήσουν τη μεσαία τάξη και που δεν μπορούν να κάνουν live streaming το έτος 2024», δήλωσε ο Τζόζεφ Κοστέλο, εκπρόσωπος της καμπάνιας της Χάρις.

Κάμαλα ΧάριςΗΠΑειδήσεις τώραΝτόναλντ Τραμπ