Κόσμος|13.08.2024 20:50

Σοκ στην Τουρκία: 18χρονος μαχαίρωσε 5 ανθρώπους έξω από τζαμί – Μετέδωσε live την επίθεση

Newsroom

Τον φόβο και τον τρόμο προκάλεσε ένας 18χρονος στο Εσκισεχίρ της Τουρκίας. Ο δράστης που φορούσε χαρακτηριστικά των Ναζί και έκανε live στο twitter τη στιγμή της επίθεσης μαχαίρωσε όποιον βρήκε μπροστά του σε τζαμί της πόλης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το TGRT Haber, το σχέδιο επίθεσης και το μανιφέστο του 18χρονου δράστη, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (13/8), περιελάμβανε πολλές σελίδες, ήρθαν στη δημοσιότητα.

«Κάνω ένα ντους και πάω να επιτεθώ»

Ο δράστης μαχαίρωσε πολίτες που κάθονταν σε έναν δημόσιο χώρο, στη συνέχεια άρχισε να τρέχει στο δρόμο και μαχαίρωσε όλους όσους βρίσκονταν μπροστά του.

Παράλληλα, αποκαλύφθηκε το σχέδιο επίθεσης και το μανιφέστο του δράστη. Στα γραπτά του επιτιθέμενου υπήρχαν φράσεις που «φωτογράφιζαν» την επίθεση του 18χρονου στο Εσκισεχίρ της Τουρκίας. Ο 18χρονος δράστης σχεδίασε επίσης την επίθεση, σύμφωνα με το μανιφέστο του που εντοπίστηκε, ως εξής: «Κάνω ένα κρύο ντους και βάζω τα ρούχα μου. Παίρνω τον εξοπλισμό μου και πηγαίνω στην περιοχή της επίθεσης. Τοποθετώ τον εξοπλισμό μου σε κατάλληλο σημείο και συνδέω το τσεκούρι και το μαχαίρι μου στο γιλέκο μου. Στη συνέχεια, επιτίθεμαι σε όλους όσους βρίσκονται μπροστά μου».

Τουρκίαειδήσεις τώραειδήσειςεπίθεση με μαχαίρι