Κόσμος|16.08.2024 22:25

Τζο Μπάιντεν: Το σκληρό τελεσίγραφο της Πελόζι που τον ώθησε να αποσυρθεί – Τι μεταδίδει η Daily Mail

Newsroom

Νέα στοιχεία σχετικά με την απόσυρση της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου παρουσίασε η Daily Mail, αποκαλύπτοντας το ρόλο που έπαιξε η Νάνσι Πελόζι για να ξεκλειδώσουν οι εξελίξεις.

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο ενημέρωσης, η απόφαση του Μπάιντεν να κάνει πίσω, ενώ μία ημέρα πριν επέμενε ότι δεν το βάζει κάτω, έχει να κάνει με τη στάση τής -επί 50 χρόνια -συμμάχου του, Νάνσι Πελόζι.

Το τελεσίγραφο που τον έπεισε

Η Πελόζι, όπως ισχυρίζεται το δημοσίευμα, ουσιαστικά απείλησε με τον πιο σκληρό τρόπο τον Μπάιντεν: «Αποσύρσου τώρα, αλλιώς θα σε «θάψω» μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου».

Μάλιστα, η εφημερίδα ισχυρίζεται πως η φράση αυτή επιβεβαιώνεται από τέσσερις ανθρώπους, με μία εξ αυτών να αναφέρει πως η πρώην πρόεδρος της Βουλής απείλησε τον Αμερικανό πρόεδρο στο τηλέφωνο (κάτι που η Πελόζι διέψευσε), λέγοντας ότι θα έδινε στη δημοσιότητα δημοσκοπήσεις που θα στήριζαν τα λεγόμενά της (ότι χάνουν πανηγυρικά τις εκλογές οι Δημοκρατικοί).

Από τότε Μπάιντεν και Πελόζι δεν έχουν μιλήσει ξανά, ενώ η σύζυγός του, Τζιλ Μπάιντεν, αλλά και ο γιος του, Χάντερ, είναι εξοργισμένοι μαζί της, θεωρώντας πως πρόδωσε τον Αμερικανό πρόεδρο.

Μιλώντας στο New Yorker την περασμένη εβδομάδα, η Πελόζι είπε πως «προσεύχεται να επιβιώσει η φιλία» τους. «Ξέρει ότι τον αγαπάω» είπε, επίσης, στο CNN.

Τζο ΜπάιντενΠρόεδρος των ΗΠΑΝάνσι Πελόζι