Κόσμος|16.08.2024 21:10

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε το όπλο του δράστη

Newsroom

Καινούρια στοιχεία σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ διέρρευσαν σήμερα στις ΗΠΑ, ανατρέποντας τα μέχρι τώρα δεδομένα της υπόθεσης: Οπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία, ένας ελεύθερος σκοπευτής της αστυνομίας ήταν αυτός που «γλίτωσε» τον Τραμπ καθώς πυροβόλησε το όπλο του επίδοξου δολοφόνου του πρώην Αμερικανού προέδρου.

Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

Σύμφωνα με την έκθεση του μέλους του Κογκρέσου της Λουιζιάνα, Κλέι Χίγκινς, η σφαίρα του ελεύθερου σκοπευτή κατέστρεψε το όπλο του δράστη και τον απέτρεψε από το να συνεχίσει τους πυροβολισμούς. Λίγο αργότερα, ελεύθερος σκοπευτής των Μυστικών Υπηρεσιών τον σκότωσε.

Η έκθεση έρχεται καθώς η Μυστική Υπηρεσία αναθέτει προσωρινά ορισμένους σωματοφύλακες από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Τραμπ, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Ο Τραμπ θα λάβει, επίσης, προστασία με αλεξίσφαιρο γυαλί για να του επιτρέψει να συνεχίσει τις υπαίθριες συγκεντρώσεις.

Ο δράστης, ο Τόμας Μάιθου Κρουκς, αποπειράθηκε να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του για την προεκλογική του εκστρατεία στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια.

Ντόναλντ Τραμπαπόπειρα δολοφονίας