Κόσμος|19.08.2024 17:00

Ουκρανία: Αναμένει από τη Ρωσία να αναπτύξει 800.000 στρατιώτες μέχρι το τέλος του έτους

Newsroom

Η Ουκρανία αναμένει ότι η Ρωσία θα αυξήσει τις δυνάμεις της στην Ουκρανία σε 800.000 στρατιώτες μέχρι το τέλος του έτους, ανέφερε σήμερα το περιοδικό Forbes Ukraine, επικαλούμενο τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Ιβάν Χαβριλιούκ.

Μέχρι σήμερα υπάρχουν περίπου 600.000 Ρώσοι στρατιώτες στα κατεχόμενα εδάφη της Ουκρανίας, αναφέρει το εν λόγω περιοδικό επικαλούμενο δηλώσεις του Χαβριλιούκ.

Κουρσκ: Και τρίτη γέφυρα κατέστρεψαν οι Ουκρανοί

Εν τω μεταξύ και τρίτη γέφυρα στο Κουρσκ της Ρωσίας, πάνω από τον ποταμό Σέιμ κατέστρεψαν ουκρανικές δυνάμεις, όπως επιβεβαίωσε τη Δευτέρα η Μόσχα.

Ο εκτελών χρέη κυβερνήτη της περιοχής του Κουρσκ, Alexey Smirnov, δήλωσε ότι η κατάσταση στην περιοχή παραμένει δύσκολη και ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ελέγχουν επί του παρόντος 28 οικισμούς στους οποίους ζουν περίπου 2.000 άνθρωποι. Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 121.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή του Κουρσκ μέχρι στιγμής. Υποστήριξε επίσης ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι HIMARS (σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης) που προμήθευσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με αναφορές τοπικών ρωσικών μέσων ενημέρωσης που δεν μπορούν να επαληθευτούν ανεξάρτητα.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της διασυνοριακής επίθεσης της Ουκρανίας στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, τα ουκρανικά στρατεύματα ισχυρίζονται ότι ελέγχουν περίπου 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα ρωσικού εδάφους και περισσότερους από 80 οικισμούς στην περιοχή και συνεχίζουν να προελαύνουν.

πόλεμοςειδήσειςΡωσίαΟυκρανίαειδήσεις τώρα