Κόσμος|20.08.2024 08:15

Επίθεση Μπάιντεν στον Τραμπ από το συνέδριο των Δημοκρατικών: «Είναι λούζερ, στηρίξτε την εισαγγελέα»

Newsroom

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε το βράδυ χθες Δευτέρα (τοπική ώρα· σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας) τους ψηφοφόρους να εκλέξουν στην προεδρία την Κάμαλα Χάρις, την «εισαγγελέα» μάλλον, παρά τον Ντόναλντ Τραμπ, τον «καταδικασμένο από τη δικαιοσύνη κακοποιό».

Ο Δημοκρατικός χαρακτήρισε εξάλλου τον Τραμπ «χαμένο», ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου στην ομιλία του την πρώτη ημέρα του συνεδρίου της παράταξής του στο Σικάγο.

Καταχειροκροτήθηκε ο Μπάιντεν 

Ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους επευφημήθηκε εκκωφαντικά, παρατεταμένα από τους συνέδρους εισερχόμενος στην κύρια αίθουσα του United Center, με πολλούς να φωνάζουν «σ’ αγαπάμε Τζο!» ή «ευχαριστούμε Τζο!». Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανταπέδωσε λέγοντας επίσης πως τους «αγαπά».

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τις επικείμενες προεδρικές εκλογές «μάχη για την ψυχή της δημοκρατίας», προσθέτοντας ότι ανέλαβε τα καθήκοντά στη διάρκεια ενός σκοτεινού κεφαλαίου στην αμερικανική ιστορία.

Παρουσίασε τις δικές του νομοθετικές επιτυχίες, κάνοντας ειδική μνεία στο νομοσχέδιο για τις υποδομές και το νομοσχέδιο του για την τιμολόγηση των φαρμάκων και το κλίμα. «Η δουλειά ενός προέδρου είναι να προσφέρει για όλη την Αμερική. Χάρη σε εσάς, είχαμε μια από τις πιο εξαιρετικές τετραετίες προόδου που υπήρξαν ποτέ. «Όταν λέω εμείς, εννοώ την Καμάλα και εμένα», πρόσθεσε.

Στο τέλος της ομιλίας του δάκρυσε δίνοντας στην κόρη του Ashley Biden μια μεγάλη αγκαλιά, ενώ το πλήθος ξέσπασε σε επευφημίες. 

Τζο ΜπάιντενΝτόναλντ ΤραμπΚάμαλα Χάριςειδήσεις τώρα