Κόσμος|21.08.2024 10:35

Σικελία: Το προφίλ του σεφ που σκοτώθηκε στο ναυάγιο

Newsroom

Για ένα ακόμη 24ωρο συνεχίζονται οι έρευνες μετά το ναυάγιο του πολυτελούς γιοτ Bayesian, το οποίο ανατράπηκε σε απόσταση περίπου 700 μέτρων από το Πορτιτσέλο, ανατολικά της πρωτεύουσας της Σικελίας Παλέρμο, τα ξημερώματα της Δευτέρας και τώρα βρίσκεται στον πυθμένα της θάλασσας σε βάθος 50 μέτρων.

Οι δύτες παλεύουν να φτάσουν στις καμπίνες του βυθισμένου πλοίου καθώς αναζητούν έξι αγνοούμενους επιβάτες, μεταξύ των οποίων ο Βρετανός επιχειρηματίας τεχνολογίας Μάικ Λιντς και ο πρόεδρος της τράπεζας Morgan Stanely International, Τζόναθαν Μπλούμερ.

Ποιός είναι ο σεφ που εργαζόταν στο σούπερ γιοτ

Μέσα στα 22 άτομα που επέβαιναν στο γιοτ, 15 από αυτά επέζησαν ενώ ανασύρθηκε και ένα πτώμα, αυτό του σεφ του σκάφους Ρεκάλντο Τόμας. Ο φίλος του Γκάρεθ Γουίλιαμ τον περιέγραψε ως αγαπητό και ευγενικό, με την πιο «βαθιά φωνή στον κόσμο και ένα χαμόγελο που φώτιζε το δωμάτιο». Ο Γουίλιαμς δήλωσε ότι γνώριζε τον σεφ για 30 χρόνια, καθώς είχαν μεγαλώσει μαζί στην Αντίγκουα, όπου ο Τόμας ζούσε κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής του yachting.

«Μου είπε μόλις πρόσφατα ότι έπρεπε να δουλέψει άλλες δύο σεζόν για να φτιάξει το σπίτι των γονιών του που είχαν πεθάνει. Αγαπούσε το yachting, αλλά είχε κουραστεί» δήλωσε στο BBC.

Ένας άλλος φίλος, ο Έλι Φούλερ είπε ότι γνώρισε τον σεφ πριν από 25 χρόνια και ότι αποτελούσε πρότυπο για τους νέους. «Η προσωπικότητα ήταν πολύ σημαντική στη δουλειά του. Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου θέλουν να κάνουν παρέα με κάποιον κοινωνικό. Ήταν περιζήτητος» δήλωσε. «Τα παιδιά βλέπουν όλους αυτούς τους λευκούς ανθρώπους να εργάζονται σε γιοτ. Το να δουν έναν από την Αντίγκουα να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο – ήταν σημαντικό για την κοινότητά μας» πρόσθεσε.

ναυάγιοΣικελίαιστιοφόροΙταλίαειδήσεις τώρα