Κόσμος|21.08.2024 14:07

Βοσνία: Ένοπλη επίθεση σε σχολείο – Αναφορές για νεκρούς

Newsroom

Συναγερμός σήμανε στη δυτική Βοσνία, όπου σημειώθηκε ένοπλη επίθεση σε σχολείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για τρεις νεκρούς και έναν τραυματία.

Ένας εργαζόμενος στο σχολείο φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον καθηγητών που είχαν συνάντηση, σκοτώνοντας τρία άτομα. Ο ίδιος τραυματίστηκε. «Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και τραυματίστηκε σοβαρά», σημείωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, ενώ πρόσθεσε ότι ο δράστης έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο της Μπάνια Λούκα. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, ενώ δεν έχει σχολιάσει το κίνητρο του δράστη.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που πραγματοποιούνταν συνεδρίαση στο σχολείο ενόψει της επαναλειτουργίας του για τη νέα σχολική χρονιά. Στο κτίριο δεν υπήρχαν μαθητές.

Τα περιστατικά με μαζικούς πυροβολισμούς είναι σχετικά σπάνια στα Βαλκάνια. Τον Ιούλιο βετεράνος του πολέμου στη γειτονική Κροατία σκότωσε πέντε ανθρώπους, μεταξύ των οποίων η μητέρα του, σε οίκο ευγηρίας και τραυμάτισε άλλους έξι.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο στα Βαλκάνια σημειώθηκε τον Μάιο του 2023 στο Βελιγράδι όταν έφηβος σκότωσε δέκα ανθρώπους, εκ των οποίων εννέα συμμαθητές του.

σχολείοένοπλη επίθεσηΒοσνία-ΕρζεγοβίνηΒοσνίαειδήσεις τώρα