Κόσμος|21.08.2024 16:35

Σικελία: Δύτες εντόπισαν δύο σορούς από το ναυάγιο

Newsroom

Ιταλοί δύτες εντόπισαν δύο σορούς μέσα στο ναυαγισμένο πολυτελές γιοτ Bayesian, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο πηγή. Μάλιστα η μία από τις δύο σορούς φαίνεται ότι ανήκει σε άνδρα με μεγάλη σωματική διάπλαση, ενώ τα μακάβρια ευρύματα βρέθηκαν πίσω από στρώματα μέσα σε μια καμπίνα του γιοτ κοντά στο ρήγμα που άνοιξαν οι δύτες.

Ακόμα η αναφορά δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή αλλά σύμφωνα με δημοσιογράφους ξένων δικτύων που βρίσκονται στο σημείο, πολλά σκάφη έχουν αποπλεύσει από το λιμάνι του Πορτικέλο για να μεταβούν στο σημείο του ναυαγίου. 

Υπενθυμίζεται πως έξι άνθρωποι αγνοούνται από τις αρχές της Δευτέρας, όταν το σούπερ γιοτ στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε σε σφοδρή καταιγίδα στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας. Κοντά στα συντρίμμια του σκάφους είχε εντοπιστεί ακόμα μία σορός που φέρεται να ανήκει στον σεφ του γιοτ.

Τα άτομα που αγνοούνται είναι ο επιχειρηματίας τεχνολογίας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του Χάνα Λιντς, ο μη εκτελεστικός πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του Τζούντι Μπλούμερ, ο Κρις Μορβίλο, δικηγόρος στην Clifford Chance που εκπροσωπούσε τον Λιντς και η σύζυγός του Νέντα Μορβίλο.

Στο «μικροσκόπιο» πόρτες και φινιστρίνια για το ναυάγιο 

Την ίδια στιγμή, δύτες εξακολουθούν να πραγματοποιούν έρευνες για ανεύρεση επιζώντων μετά τη βύθιση του ιστιοφόρου του Βρετανού επιχειρηματία Μάικ Λιντς, αλλά οι ελπίδες για να βρεθούν επιζώντες ολοένα και λιγοστεύουν.

Παραμένουν ωστόσο αναπάντητα τα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους το σκάφος βυθίστηκε, ενώ σύμφωνα με μαρτρία δυτών το σκάφος βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων αλλά το κύτος του είναι πεσμένο αλλά πλάι άθικτο, μαζί με το κατάρτι. Η μαρτυρία αυτή ανατρέπει το σενάριο, σύμφωνα με το οποίο ο στρόβιλος διέλυσε το κατάρτι με αποτέλεσμα να βυθιστεί.

Φινιστρίνια και πόρτες είχαν μείνει ανοιχτές

Το Bayesian, αξίας 36 εκατ. ευρώ εντοπίστηκε για τελευταία φορά ανατολικά του Παλέρμο το βράδυ της Κυριακής, με κατάσταση πλοήγησης «αγκυροβολημένο». Πιστεύεται ότι χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο με αποτέλεσμα να ανατραπεί μέσα σε μόλις 60 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, άλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν την πιθανότητα εισόδου νερού από φινιστρίνια και πόρτες που είχαν μείνει ανοιχτές λόγω της ζέστης που επικρατούσε στα ανοικτά των ιταλικών ακτών.

Θυμίζουμε πως από το ναυάγιο, 15 άτομα διασώθηκαν άμεσα ενώ άλλοι 6 επιβαίνοντες αγνοούνται, μεταξύ των οποίων ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς.

Πού εστιάζονται οι έρευνες των αρχών

Εμπειρογνώμονας εξετάζει το κατά πόσον το πλήρωμα του σκάφους είχε κλείσει τα φινιστρίνια στο σκάφος πριν από την καταιγίδα.

Οι ερευνητές θα εξετάσουν αν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, δεδομένων των προβλέψεων για κακοκαιρία κατά τη διάρκεια της νύχτας και αν κάποιο από τα μέλη του πληρώματος φέρει ποινικές ευθύνες.

θάνατοιΣικελίαναυάγιοειδήσεις τώρα