Κόσμος|21.08.2024 21:58

Σικελία: Βρέθηκαν 5 σοροί στο ναυάγιο - Ανάμεσά τους ο Μάικ Λιντς και η κόρη του

Newsroom

Οι δύτες που ερευνούν το ναυάγιο του πολυτελούς γιοτ που βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας τη Δευτέρα φέρεται να βρήκαν τις σορούς και των έξι αγνοουμένων, όπως ανέφερε αρχικά ο Guardian. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές έχουν βρεθεί πέντε σοροί και οι έρευνες ολοκληρώθηκαν για σήμερα.

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί αύριο όπως τόνισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Σικελίας. Ο Σαλβατόρε Κοκίνα υπογράμμισε ότι έχουν βρεθεί πέντε τα πτώματα, αλλά μόνο τέσσερα έχουν ανασυρθεί από το σκάφος το οποίο παραμένει στον βυθό της θάλασσας σε βάθος 50 μέτρων. Έτσι, ένα άτομο παραμένει αγνοούμενο, πρόσθεσε ο Κοκίνα.

Σύμφωνα με την Telegraph, δύο πτώματα που ανασύρθηκαν νωρίτερα από το κουφάρι του βυθισμένου σκάφους ανήκουν στον μεγιστάνα Mike Lynch και στην κόρη του Hannah. Λίγο αργότερα εντοπιστηκαν ακόμα δύο σοροί στο πλοίο και πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο ενημέρωσης, και ακόμα ένα άτομο που έψαχναν οι δύτες, βρέθηκε μέσα στο βυθισμένο σκάφος.

Η έρευνα στα νερά της Σικελίας ήταν δύσκολη για τις ομάδες διάσωσης, οι οποίες δυσκολεύτηκαν να προσεγγίσουν το κύτος του σκάφους. Μόλις τελικά κατάφεραν να μπουν μέσα στο γιοτ, η έρευνα παρεμποδίστηκε από έπιπλα και συντρίμμια.

Γιατί δεν έχουν ταυτοποιήσει οι Αρχές τις σορούς

Μέχρι στιγμής οι ιταλικές Αρχές έχουν αρνηθεί να ταυτοποιήσουν τα πτώματα, παρά τις αναφορές των τοπικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τα ονόματά τους, καθώς πιθανότατα θέλουν να επικοινωνήσουν με τις οικογένειες και στην συνέχεια να προβούν στις απαραίτητες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο, οι σοροί πρέπει να αναγνωριστούν επίσημα από ένα μέλος της οικογένειας ή ένα πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στα θύματα, προτού πιστοποιηθεί επίσημα ο θάνατος.

Είναι πιθανό οι αρχές να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου μόλις ανασυρθούν και μεταφερθούν στην ξηρά όλες οι σοροί.

ναυάγιοΣικελίαειδήσεις τώρα