Κόσμος|22.08.2024 07:49

Αυτοί είναι οι έξι νεκροί του ναυαγίου στη Σικελία: Ανάμεσά τους και ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς

Newsroom

Το σίριαλ των ερευνών για το ναυάγιο στο Παλέρμο της Σικελίας του γιοτ Bayerian φαίνεται να φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του, καθώς ανασύρθηκαν από τη θάλασσα οι πέντε από τις έξι σορούς που αγνοούνταν. Μία σορός δεν έχει εντοπιστεί με τις έρευνες να συνεχίζονται σήμερα.

Οι πέντε νεκροί του δυστυχήματος ταυτοποιήθηκαν χθές αργά το βράδυ και σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ επιβεβαιώνεται ότι μεταξύ των σορών βρίσκεται και ο επιχειρηματίας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς αλλά και η κόρη του.

Ωστόσο, με δεδομένο πως βάσει του ιταλικού νόμου, ταυτοποίηση μπορεί να γίνει μόνο από συγγενείς. Πάντως, όπως μεταδίδει η ιταλική Corriere, οι σοροί που ανασύρθηκαν ανήκουν στον πρόεδρο της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ, τη σύζυγό του Τζούντιθ, τον δικηγόρο Κρις Μορβίλο και τη σύζυγό του Νέντα. Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως εξακολουθούν να αγνοούνται ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς και η 18χρονη κόρη του, Χάνα.

Τα έξι πρόσωπα των αγνοούμενων

Η ιταλική Corriere αναλύει τα προφίλ των αγνοουμένων που φαίνεται να έχουν επιβεβαιωθεί ως θύματα του ναυαγίου, σε μία λίστα.

Μάικ Λιντς, ιδιοκτήτης του γιοτ

Ο 59χρονος μεγιστάνας της τεχνολογίας που θεωρείται «ο Βρετανός Bill Gates». Το γιοτ ήταν δικό του (αν και είναι καταχωρημένο σε μια από τις εταιρείες του), δική του είναι επίσης η ιδέα του ταξιδιού στη Μεσόγειο με την οικογένειά του και μερικούς συναδέλφους του προκειμένου να γιορτάσει την αθώωσή του σε υπόθεση διαφθοράς.

Χάνα Λιντς, η κόρη του ιδιοκτήτη

Η 18χρονη κόρη του Μάικ Λιντς και της Αντζελα Μπακάρες ( η οποία βρισκόταν στο ναυάγιο αλλά διασώθηκε)

Ρεκάλντο Τόμας, ο σεφ του γιοτ

Ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο θύμα του ναυαγίου. Ο Καναδός που ζούσε στην Αντίγκουα, ήταν ο μάγειρας του πλοίου

Τζόναθαν Μπλούμερ

Ο 70χρονος επιχειρηματίας, πρόεδρος της Morgan Stanley International

Κρις Μορβίλο

Είναι ο δικηγόρος του Λιντς στις ΗΠΑ και εταίρος στην εταιρεία Clifford Chance της Νέας Υόρκης.

Υπερασπίστηκε τον μεγιστάνα στην αγωγή που κατέθεσε στις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον του αμερικανικού ομίλου Hewlett-Packard, ο οποίος το 2011 αγόρασε την εταιρεία του που εκδίδει λογισμικό Autonomy έναντι 11 δισ. δολαρίων. Η HP είχε κατηγορήσει την Autonomy για παραποίηση των λογαριασμών της, κατηγορώντας ειδικότερα τον Lynch ότι διόγκωσε τεχνητά τα έσοδα, την αύξηση των πωλήσεων και τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας.

Νέντα Μορβίθλο, σύζυγος του δικηγόρου

Σχεδιάστρια κοσμημάτων και σύζυγος του δικηγόρου του Lynch. Γνωστή ως Neda Nassiri, σχεδίαζε και έφτιαχνε κοσμήματα στη Νέα Υόρκη.

Τέλος, αυτή που αγνοείται είναι η Τζούντι Μπλούμερ, σύζυγος του Τζόναθαν Μπλούμερ.

Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί σήμερα όπως δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων PA ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Σικελίας. Ο Σαλβατόρε Κοκίνα επιβεβαίωσε ότι έχουν βρεθεί πέντε τα πτώματα, αλλά μόνο τέσσερα έχουν ανασυρθεί από το σκάφος το οποίο παραμένει στον βυθό της θάλασσας σε βάθος 50 μέτρων. Έτσι, ένα άτομο παραμένει αγνοούμενο, πρόσθεσε ο Κοκίνα

ΣικελίαΠαλέρμοειδήσεις τώραναυάγιο