Κόσμος|22.08.2024 11:14

Μάικ Λιντς: Ανασύρθηκε η σορός του από το ναυάγιο του γιοτ στη Σικελία

Newsroom

Ανασύρθηκε και η πέμπτη σορό από το ναυάγιο του γιοτ «Bayesian». Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για τη σορό του Βρετανού μεγιστάνα τεχνολογίας, Μάικ Λιντς.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί του ναυαγίου που συγκλόνισε τη διεθνή κοινή γνώμη και έχει προκαλέσει δεκάδες ερωτηματικά είναι πλέον έξι (συμπεριλαμβανομένου του σεφ που είχε βρεθεί νεκρός τις πρώτες ώρες μετά τη βύθιση του Bayesian) ενώ αγνοείται ένα ακόμη άτομο.

Υπενθυμίζεται ότι η πολυτελής θαλαμηγός βρέθηκε μέσα σε λίγα λεπτά στο βυθό της θάλασσας όταν χτυπήθηκε από ξαφνική κακοκαιρία τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Οι Ιταλικές Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα τα ονόματα των επιβατών της θαλαμηγού που βρέθηκαν χθες αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η σορός που ανασύρθηκε σήμερα ανήκει στον Μάικ Λιντς.

Σημειώνεται ότι οι άλλοι πέντε αγνοούμενοι ήταν η 18χρονη κόρη του Λιντς, ο πρόεδρος της Morgan Stanley International Τζόναθαν Μπλούμερ, η σύζυγός του, και ο δικηγόρος της Clifford Chance, Κρις Μορβίλο, με τη δική του σύζυγο.

«Αβύθιστο» το γιοτ, λέει ο CEO της κατασκευάστριας εταιρίας

Σκάφη όπως το superyacht του Βρετανού μεγιστάνα Μάικ Λιντς είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να προσφέρουν στους επιβάτες τους την απόλυτη ασφάλεια, δήλωσε σε συνέντευξή του ο CEO της εταιρίας που τα φτιάχνει και τα διαθέτει προς πώληση.  «Ως κατασκευαστής των σκαφών Perini, ξέρω πολύ καλά πώς είναι σχεδιασμένα και φτιαγμένα αυτά τα σκάφη. Τα Perini είναι ιστιοφόρα, και τα ιστιοφόρα είναι διάσημα ως τα πιο ασφαλή σκάφη» πρόσθεσε ο CEO, εξηγώντας ότι η δομή και η καρίνα τους τα καθιστούν «αβυθιστα σώματα».

Όπως είπε, μαθαίνοντας τι συνέβη ένιωσε από τη μία μεριά βαθιά θλίψη, και από την άλλη... δυσπιστία. «Αυτό το περιστατικό μου ακούγεται σαν μια απίστευτη ιστορία, τόσο από τεχνική άποψη όσο και σαν γεγονός», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ναυάγιοΣικελίαΙταλίαειδήσεις τώρα