Κόσμος|22.08.2024 15:10

Υπουργείο Άμυνας Τουρκίας: Σε επαγρύπνηση η Άγκυρα για την ανάπτυξη ξένων στρατευμάτων στην Κύπρο

Μαρία Ζαχαράκη

Σε επιφυλακή βρίσκεται το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, απάντησε ο εκπρόσωπος, αρχιπλοίαρχος Ζεκί Ακτούρκ, σε ερώτηση σχετικά με τη φερόμενη ανάπτυξη αμερικανικών και βρετανικών στρατευμάτων στην Κύπρο. Στον απόηχο της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, ο στρατιωτικός συναγερμός στην Τουρκία έχει αυξηθεί.

Η ίδια πηγή του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας διαβεβαιώνει ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των Κατεχομένων.

Παρά την αυξημένη κινητικότητα στην Κύπρο, οι τουρκικές αρχές θεωρούν, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει προς το παρόν άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των Κατεχομένων.

«Η πρόσφατη αυξανόμενη κινητικότητα στο νησί της Κύπρου και οι εν εξελίξει δραστηριότητες της ΕΔΝΚ παρακολουθούνται σχολαστικά και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα κατά οποιασδήποτε απειλής που θα μπορούσε να στραφεί κατά της ασφάλειας της 'ΤΔΒΚ'. Εμείς παρακολουθούμε από κοντά κάθε είδους εξελίξεις, ανεξάρτητα από το ποιος αναπτύσσεται και πού. Προς το παρόν, δεν τίθεται λόγος για κάποιο πρόβλημα ή κάποια αρνητική κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια της ΤΔΒΚ», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.

ΚύπροςΤουρκοκύπριοιειδήσεις τώραΤουρκία