Κόσμος|22.08.2024 22:15

Το Πεκίνο καλεί τους πολίτες του να φύγουν από τον Λίβανο

Newsroom

Η Κίνα κάλεσε σήμερα τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο "το ταχύτερο δυνατό", σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας της, την επομένη ενός ισραηλινού πλήγματος στη χώρα αυτή που σκότωσε στρατιωτικό ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης Φάταχ.

«Πρόσφατα, η κατάσταση στα σύνορα ανάμεσα στον Λίβανο και στο Ισραήλ εξακολουθούσε να είναι τεταμένη, και η κατάσταση ασφαλείας στον Λίβανο είναι σοβαρή και περίπλοκη», έγραψε η κινεζική πρεσβεία στη Βηρυτό.

«Το παρόν επίπεδο κινδύνου για τα ταξίδια στον νότιο Λίβανο και στην Ναμπατίγια είναι κόκκινο (εξαιρετικά υψηλός κίνδυνος) και σε άλλες ζώνες (της χώρας) είναι πορτοκαλί (αυξημένος κίνδυνος)», διευκρίνισε η πρεσβεία.

Η πρεσβεία συνιστά στην ανακοίνωσή της στους Κινέζους πολίτες που βρίσκονται τώρα στον Λίβανο να "εκμεταλλευθούν την ευκαιρία, όσο υπάρχουν ακόμη εμπορικές πτήσεις, για να επιστρέψουν στην Κίνα ή να εγκαταλείψουν τη χώρα το ταχύτερο δυνατό».

Το Ισραήλ ενέτεινε τα πλήγματα στον γειτονικό Λίβανο, σκοτώνοντας χθες, Τετάρτη, στρατιωτικό ηγέτη της παλαιστινιακής Φάταχ για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

ΚίναΛίβανοςειδήσεις τώρα