Κόσμος|22.08.2024 23:00

ΗΠΑ: Περισσότεροι από δύο τόνοι μεθαμφεταμίνης ήταν κρυμμένοι σε... ψεύτικα καρπούζια

Newsroom

Περισσότεροι από δύο τόνοι μεθαμφεταμίνης που κρύβονταν σε ψεύτικα καρπούζια κατάσχεσαν οι αμερικανικές Αρχές στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Οι συσκευασίες μεθαμφεταμίνης ήταν ανάμεσα σε πραγματικά καρπούζια και ήταν τυλιγμένες σε πλαστικό που είχε τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μοιάζει με καρπούζι. 

Οι Αρχές κατάσχεσαν περισσοτέρους από δύο τόνους μεθαμφεταμίνης, που ήταν κρυμμένοι σε 1.220 ψεύτικα καρπούζια.

Το μεγαλύτερο εργαστήριο μεθαμφεταμίνης που έχει ανακαλυφθεί ποτέ 

Αποτελεί διαδεδομένη πρακτική τα καρτέλ να εισάγουν ναρκωτικά, κρύβοντας τα ανάμεσα σε φρούτα. Τα φορτία μπανάνας είναι τα πιο δημοφιλή, αλλά οι αστυνομικοί έχουν βρει πρόσφατα ναρκωτικά κρυμμένα σε αβοκάντο, αλλά ακόμα και σε τυρί γκούντα.

Τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών είναι οι κύριοι προμηθευτές μεθαμφεταμίνης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τον Φεβρουάριο, οι μεξικανικές δυνάμεις ασφαλείας κατάσχεσαν περισσότερους από 40 τόνους του ναρκωτικού στο μεγαλύτερο εργαστήριο που ανακαλύφθηκε τα τελευταία χρόνια.

Μεξικάνοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το εργαστήριο διέθετε περισσότερες από 200 φυγοκεντρικές μηχανές, λέβητες και θαλάμους συμπύκνωσης - βασικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της χημικής ουσίας.

ΜεξικόΗΠΑναρκωτικάκαρπούζιμπανάνα