Κόσμος|23.08.2024 11:25

Γερμανία: Συναγερμός σε αεροδρόμιο του ΝΑΤΟ έπειτα από πληροφορίες για πιθανή απειλή

Newsroom

Μία από τις βάσεις του ΝΑΤΟ στη δυτική Γερμανία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο επικαλούμενη πληροφορίες για πιθανή απειλή.

«Αυξήσαμε το επίπεδο ασφαλείας στην αεροπορική βάση Γκάιλενκιρχεν του ΝΑΤΟ βάσει πληροφοριών για πιθανή απειλή», ανέφερε η βάση σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ. «Όλο το μη αναγκαίο για αποστολές προσωπικό εστάλη στα σπίτια του προληπτικά», ανέφερε χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. «Η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας. Οι αποστολές μας συνεχίζονται όπως έχουν προγραμματιστεί».

Εκπρόσωπος της αεροπορικής βάσης κοντά στο Άαχεν, στα σύνορα με την Ολλανδία, ανέφερε ότι τα μέτρα ασφαλείς ενισχύθηκαν στο επίπεδο «Charlie», που σύμφωνα με την ορολογία του ΝΑΤΟ, σημαίνει ότι συνέβη κάποιο περιστατικό ή ότι υπάρχουν ενδείξεις για υψηλή πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης κατά της Συμμαχίας.

Επαναλαμβανόμενες απειλές κατά βάσεων του ΝΑΤΟ στη Γερμανία

Την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε περιστατικό σε άλλη βάση του ΝΑΤΟ στη Γερμανία, αυτή τη φορά στην Κολωνία όπου επίσης σταθμεύει ο στόλος των αναγνωριστικών αεροσκαφών AWACS, προκαλώντας το προσωρινό της κλείσιμο. Οι Αρχές ερευνούσαν πιθανή δολιοφθορά στην παροχή νερού. Τελικά οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν έδειξαν ότι το νερό της βρύσης δεν είχε μολυνθεί, επεσήμαναν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις (Μπούντεσβερ).

Την ίδια ημέρα στη βάση στο Γκάιλενκίρχεν αναφέρθηκε απόπειρα διείσδυσης, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν εκτενείς έρευνες σε όλους τους χώρους. Το ΝΑΤΟ έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν για μια εκστρατεία εχθρικών ενεργειών από τη Ρωσία, όπως κυβερνοεπιθέσεις και ενέργειες δολιοφθοράς.

Τον Απρίλιο δύο Ρωσογερμανοί συνελήφθησαν στη Γερμανία με την υποψία ότι σχεδίαζαν ενέργειες δολιοφθοράς εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη χώρα.

ΓερμανίααεροδρόμιοΝΑΤΟειδήσεις τώρα