Κόσμος|23.08.2024 21:29

Σκάνδαλο στην Βρετανία: Πολιτικοί έπαιξαν στοίχημα τις εκλογές - Αναλαμβάνει την έρευνα η Επιτροπή Τυχερών Παιγνίων

Newsroom

Η βρετανική αστυνομία διακόπτει την έρευνα της για ύποπτο στοιχηματισμό σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών, αλλά την υπόθεση θα συνεχίσει να διερευνά η Επιτροπή Τυχερών Παιγνίων.

Γνώστες των πεπραγμένων στο Ουέστμινστερ είχαν κατηγορηθεί πως εκμεταλλευόμενοι την πληροφόρηση συμμετείχαν σε στοιχήματα, προκειμένου να βγάλουν χρήματα. 

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή 23 Αυγούστου ότι κλείνει την υπόθεση, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία, που να στοιχειοθετούν την άσκηση δίωξης.  Ωστόσο, η Επιτροπή Τυχερών Παιγνίων θα συνεχίσει να αξιολογεί εάν έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα, που να παραβιάζουν το νόμο περί τυχερών παιχνιδιών της χώρας.

«Δεν λέμε ότι είναι καθαροί οι ύποπτοι»

«Αν και η εμπλοκή μας στην ποινική έρευνα σταματάει εδώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρούμε "καθαρούς" όσους ερευνήθηκαν», δήλωσε η ντετέκτιβ Katherine Goodwin.«Υπάρχουν αδικήματα του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών που πρέπει να ερευνηθούν και είναι σκόπιμο οι έρευνες να γίνουν από Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών που ειδικεύεται στο πεδίο αυτό», πρόσθεσε.

Η Met ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι αξιωματικός  που υπηρετεί στο τμήμα για την προστασία των μελών της βασιλικής οικογένειας και επίσημων προσώπων, που επιβλέπει τους αστυνομικούς που είναι στην προστασία του πρωθυπουργού και άλλων δημοσίων προσώπων, συνελήφθη ως ύποπτος για ανάρμοστη συμπεριφορά.

«Δεν θα γίνουν περαιτέρω ενέργειες εναντίον του σε σχέση με το συγκεκριμένο αδίκημα», τόνισε η Αρχή, διευκρινίζοντας πως  επτά αστυνομικοί που φέρονται να έχουν στοιχηματίσει, εξακολουθούν να ερευνώνται από την Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών και συνεχίζουν να υπόκεινται σε έρευνα από τη Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων της Met.

Βρετανίαεκλογέςστοίχημαειδήσεις τώρα