Κόσμος|23.08.2024 22:51

ΗΠΑ: Τη στήριξη του στον Τραμπ ανακοίνωσε ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι

Newsroom

Την απόσυρση του από την κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ρόμπερτ Φ. Κένεντι το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Κένεντι, που προέρχεται από τους Δημοκρατικούς, δήλωσε την υποστήριξη του στον υποψήφιο τον Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ. «Για τρεις λόγους μπήκα στην εκλογική μάχη αρχικά και είναι οι ίδιοι λόγοι που με οδήγησαν να αποχωρήσω από το κόμμα των Δημοκρατικών και να κατέβω ως υποψήφιος και τώρα να υποστηρίξω τον Πρόεδρο Τραμπ», είπε χαρακτηριστικά. 

Τα τετ α τετ με τον Τραμπ

Ο ίδιος υποστήριξε πως είχε δύο κατ'ιδίαν συναντήσεις με τον Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του κι ότι ο Ρεπουμπλικανός του ζήτησε να συμμετέχει στην κυβέρνησή του. 

«Μου πρότεινε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σαν ένα κόμμα ενότητας. Μιλήσαμε για την ομάδα αντιπάλων του Αβραάμ Λίνκολν. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να διαφωνούμε δημόσια, ιδιωτικά και έντονα για τα θέματα στα οποία διαφέρουμε, την στιγμή που θα εργαζόμαστε μαζί σε υπαρξιακά ζητήματα για τα οποία είμαστε σε ομόνοια», πρόσθεσε. 

Η στήριξη του Κένεντι στον Τραμπ μπορεί να παίξει ρόλο κλειδί στις αμφίρροπες πολιτείες που θα καθορίσουν το εκλογικό αποτέλεσμα, 

ΗΠΑεκλογέςΝτόναλντ ΤραμπΚένεντι