Κόσμος|25.08.2024 09:00

Νετανιάχου για επίθεση Χεζμπολάχ: Θα κάνουμε κακό σε όποιον μας κάνει

Newsroom

Το Ισραήλ κατέστρεψε χιλιάδες ρουκέτες της Χεζμπολάχ σήμερα το πρωί, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας σήμερα το πρωί στο αρχηγείο Kirya των IDF στο Τελ Αβίβ, που διεξάγεται εκτάκτως μετά την μαζική επίθεση στης ισλαμιστικής οργάνωσης από την πλευρά του Λιβάνου.

«Σήμερα το πρωί εντοπίσαμε τις προετοιμασίες της Χεζμπολάχ να επιτεθεί στο Ισραήλ», είπε . «Σε συνεννόηση με τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό του επιτελείου των IDF, δώσαμε εντολή στις IDF να δράσουν προληπτικά για να απομακρύνουν την απειλή».

«Οι IDF εργάζονται έκτοτε εντατικά για να αποτρέψουν τις απειλές», ανέφερε και πρόσθεσε: «Κατέστρεψε χιλιάδες ρουκέτες που είχαν στόχο το βόρειο τμήμα της χώρας- ματαιώνει επίσης πολλές άλλες απειλές και λειτουργεί με μεγάλη ισχύ - τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση».

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τη χώρα μας, να επιστρέψουμε τους κατοίκους του βορρά με ασφάλεια στα σπίτια τους», τόνισε, »και να συνεχίσουμε να ακολουθούμε έναν απλό κανόνα: Θα κάνουμε κακό σε όποιον μας κάνει κακό». Ο Νετανιάχου ζήτησε επίσης από τους πολίτες να ακολουθεί τις οδηγίες της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου.

επίθεσηΙσραήλΧεζμπολάχΜπενιαμίν Νετανιάχουειδήσεις τώρα