Κόσμος|25.08.2024 20:25

Άντονι Φάουτσι: Προσβλήθηκε από τον ιό του Δυτικού Νείλου – Η κατάσταση της υγείας του

Newsroom

Ο Άντονι Φάουτσι, που έγινε γνωστός ως συντονιστής της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τον κορονοϊό, αναρρώνει στο σπίτι του μετά τη νοσηλεία του με τον ιό του Δυτικού Νείλου, όπως έγινε γνωστό.

Ο ανοσολόγος και πρώην επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ εισήχθη στο νοσοκομείο με την ασθένεια που μεταδίδεται από κουνούπια πριν από περίπου 11 ημέρες και είχε πυρετό, ρίγη και κόπωση.

Έφυγε από το νοσοκομείο νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως, αναφέρει ο αμερικανικός εταίρος του BBC στα μέσα ενημέρωσης CBS. Ο 83χρονος δρ Φάουτσι δήλωσε στο CBS ότι πιθανότατα κόλλησε τον ιό από τσίμπημα κουνουπιού στον κήπο του. Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου δεν αισθάνονται άρρωστοι, αλλά περίπου ένας στους πέντε εμφανίζει συμπτώματα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), την αμερικανική υπηρεσία δημόσιας υγείας.

Ο ιός μεταδίδεται στον άνθρωπο όταν τα κουνούπια τσιμπάνε μολυσμένα πτηνά και στη συνέχεια τσιμπάνε ανθρώπους, λέει το CDC. Προς το παρόν δεν υπάρχει εμβόλιο για τον ιό.

Μπορεί να αποβεί θανατηφόρος σε σπάνιες περιπτώσεις. Ο Δρ Φάουτσι, πρώην διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, αποσύρθηκε από τη δημόσια υπηρεσία το 2022. Έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι ο ίδιος και η οικογένειά του δέχονται απειλές θανάτου και πλέον χρειάζονται ασφάλεια όλο το εικοσιτετράωρο. Έχει δεχθεί επικρίσεις από ορισμένους για τους χειρισμούς του σχετικά με την πανδημία Covid.

Άντονι Φάουτσιιός Δυτικού Νείλουειδήσεις τώρα