Κόσμος|26.08.2024 08:15

ΗΠΑ: Φοιτήτρια κατηγορείται για τη δολοφονία του μωρού της φίλης της - Αντιμέτωπη με θανατική ποινή

Newsroom

Φοιτήτρια που κατηγορείται ότι σκότωσε το νεογέννητο μωρό της φίλης της και τραυμάτισε το δίδυμο αδελφάκι του, βρίσκεται αντιμέτωπη με τη θανατική ποινή αν καταδικαστεί για το φρικτό έγκλημα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Πενσυλβάνια.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Alleghany αποκάλυψε στο δικαστήριο την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να ζητήσει τη θανατική ποινή κατά της Nicole Virzi, η οποία φέρεται να έσπασε το κρανίο του 6 εβδομάδων Leon Katz, ενώ πρόσεχε το μικρό παιδί μέσα στο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή του Πίτσμπουργκ τον Ιούνιο.

Η 30χρονη Virzi πρόσεχε το μωρό αφού οι γονείς του Leon, ο Ethan Katz και η σύζυγός του Savannah Roberts, πήγαν το δίδυμο αδελφάκι του, τον Ari, στο νοσοκομείο για τραυματισμούς που αργότερα κατηγορήθηκε επίσης ότι προκάλεσε η γυναίκα από την Καλιφόρνια.

Το χρονικό της τραγωδίας

Οι εισαγγελείς κατέθεσαν ειδοποίηση ότι προτίθενται να επιδιώξουν τη θανατική ποινή για την ανθρωποκτονία της 15ης Ιουνίου, επικαλούμενοι διάφορους επιβαρυντικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων η φερόμενη διάπραξη της ανθρωποκτονίας με βασανιστήρια, ανέφερε η Pittsburgh Post-Gazette. Η Virzi ισχυρίστηκε ότι ο Leon έπεσε από την καρέκλα του ενώ εκείνη απομακρύνθηκε, αλλά οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα τραύματα, «συνάδουν με το να έχουν προκληθεί ως αποτέλεσμα παιδικής κακοποίησης, καθώς πρόκειται για τραύματα που προκλήθηκαν και δεν είναι φυσικά και όχι τυχαία», ανέφερε προηγουμένως το WTAE, επικαλούμενο δικαστικά αρχεία και την αστυνομία.

Ο ιατροδικαστής της κομητείας αποφάνθηκε ότι η αιτία θανάτου του Leon ήταν αμβλύ τραύμα στο κεφάλι. Η αξονική τομογραφία κεφαλής έδειξε ότι ο Leon υπέστη σοβαρό κάταγμα του κρανίου στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού, μαζί με πολλαπλές εγκεφαλικές αιμορραγίες. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, διακεκριμένη επίθεση και έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ο κυβερνήτης της Πενσυλβάνια ορκίστηκε να μην υπογράψει καμία θανατική καταδίκη

Η Virzi, η οποία φέρεται να ήταν φοιτήτρια κλινικής ψυχολογίας στο Κοινό Διδακτορικό Πρόγραμμα του UC San Diego, αναφέρεται ως «έμπιστος οικογενειακός φίλος» σε μια σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο.

Αν και η Virzi κατάγεται από την Καλιφόρνια, έμενε σε ένα Airbnb στην περιοχή του Πίτσμπουργκ την ώρα της δολοφονίας.

Ο δικηγόρος της Virzi, David Shrager, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η πελάτισσά του ήταν συντετριμμένη από τον θάνατο του Leon, ενώ υποστήριξε ότι ήταν αθώα.

«Αν υπήρχε κάτι που θα ήθελε να μεταφέρει, αυτό θα ήταν απλώς ο απολύτως φρικτός πόνος που νιώθει», δήλωσε ο κ. Shrager, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Αυτοί ήταν οι στενοί της φίλοι».

Καμία γυναίκα δεν είναι επί του παρόντος θανατοποινίτης στην Πενσιλβάνια και ο κυβερνήτης Τζος Σαπίρο, ένας Δημοκρατικός, έχει ορκιστεί να μην υπογράψει καμία θανατική καταδίκη όσο είναι στο αξίωμά του.

Η Βίρζι δεν εμφανίστηκε κατά την επίσημη προσαγωγή της την Παρασκευή και παραιτήθηκε από την προκαταρκτική ακρόαση τον περασμένο μήνα, ανέφερε η Post-Gazette.

θανατική ποινήΗΠΑμωρόειδήσειςειδήσεις τώρα