Κόσμος|26.08.2024 20:32

Θέλετε να αλλάξετε δουλειά; Αυτές είναι οι καλύτερες εποχές του χρόνου να το επιχειρήσετε

Newsroom

Η εποχή που οι άνθρωποι έπιαναν δουλειά σε μία εταιρεία και έπαιρναν από αυτή σύνταξη, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, οι περισσότεροι, θα αλλάξουμε 12 με 13 δουλειές. Την ίδια στιγμή, το 95% των αμερικανών εργαζόμενων δηλώνουν ότι, το επόμενο έτος, σκοπεύουν να αναζητήσουν νέα δουλειά. Υπάρχουν πολλοί και σπουδαίοι λόγοι να ξεκινήσετε την αναζήτηση εργασίας. Μερικές φορές μία αλλαγή είναι απλώς απαραίτητη ενώ, σε άλλες περιπτώσεις, απλώς ξέρετε ότι δεν βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Αν έχετε την πολυτέλεια του χρόνου μέχρι να βρεθεί ακριβώς το κατάλληλο πόστο, είστε σε πλεονεκτική θέση: μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς πότε θα αναζητήσετε το επόμενο κεφάλαιο της εργασιακής ζωής σας. Και αν όλα αυτά «μιλούν» στην ψυχή σας, καλό είναι να ξέρετε ότι υπάρχουν δύο εποχές του έτους που αναζητήσετε το επόμενο κεφάλαιο. Αν αυτό σας περιγράφει, υπάρχουν δύο εποχές του έτους που έχουν σαφή πλεονεκτήματα όσον αφορά την εξεύρεση νέας εργασίας. Διαβάστε παρακάτω τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να φροντίσετε το timing σας να είναι τέλειο.

Ψάξτε στις αρχές του χρόνου

Εάν μεταξύ των resolutions σας για τη νέα χρονιά είναι και το να αλλάξετε δουλειά είναι καλό να ξέρετε ότι το χρονικό σημείο σας είναι κομβικό. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες εποχές του έτους για να αλλάξετε δουλειά. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι ιδανικοί για τους εξής λόγους:

Ψυχολογικοί

Αυτή η αίσθηση της καθαρής σελίδας και της νέας αρχής αλλά και ο ενθουσιασμός για τις νέες αποφάσεις και την ύπαρξη ενός σχεδίου είναι σημαντικότατοι παράγοντες. Για τους περισσότερους, η αρχή της νέας χρονιάς αποτελεί ένα σημείο εκκίνησης κατά την οποία βρίσκονται σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση και έτοιμοι να κάνουν μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους.

Οικονομικοί

Συνήθως οι εταιρείες υπογράφουν τους προϋπολογισμούς τους το φθινόπωρο, ενώ αυτοί τίθενται σε ισχύ από τον Ιανουάριο. Οι αξιολογήσεις απόδοσης και τα μπόνους έχουν κλείσει το τέλος του προηγούμενου έτους και οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν τις δικές τους κινήσεις, αφήνοντας τις θέσεις τους. Στις αρχές του έτους υπάρχουν πολλές, ανοιχτές θέσεις και αχρησιμοποίητος προϋπολογισμός. Αυτοί οι δύο  ή τρεις μήνες είναι ιδανική στιγμή για να αναζητήσετε μια νέα θέση εργασίας – αν μπορείτε να περιμένετε ως τότε.

Ελέγξτε ξανά τις θέσεις εργασίας μετά το καλοκαίρι

Μετά τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, καλύτερη εποχή για την αναζήτηση εργασίας είναι μετά το καλοκαίρι – τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη κάθε χρονιάς. Μπορεί η εξεύρεση εργασίας το καλοκαίρι να είναι μία ζόρικη διαδικασία τα πράγματα, όμως, ανακάμπτουν και πάλι μετά τις διακοπές. Και πάλι, τόσο τα οικονομικά όσο και η ψυχολογία καθιστούν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ιδανικούς μήνες για να ψάξετε νέα δουλειά

Ψυχολογικά

Το τέλος του καλοκαιριού φέρνει και έναν αέρα ανανέωσης στις επιχειρήσεις. Projects που έμεναν σε αδράνεια όσο όλοι σχεδίαζαν τις διακοπές τους, ξαφνικά μπαίνουν ξανά στην ατζέντα. Αυτό μπορεί να σημαίνει και ανάγκη για επιπλέον προσωπικό.

Οικονομικά
Ήδη από το τέλος του καλοκαιριού εταιρείες και διευθυντές μπορεί να έχουν μία καλή ιδέα για το πού βρίσκονται οι προϋπολογισμοί τους. Αυτό μπορεί να σημαίνει δυνατότητα για περαιτέρω προσλήψεις.

Φυσικά, όλο τον χρόνο θέσεις εργασίας αδειάζουν και άλλες καταλαμβάνονται από τους καταλληλότερους υποψήφιους. Αν, όμως, σχεδιάζετε να αλλάξετε κάτι στην καριέρα σας και μπορείτε να περιμένετε την καταλληλότερη στιγμή, αυτές οι δύο είναι οι καλύτερες επιλογές μέσα στον χρόνο για να το κάνετε. Γιατί, όπως συμβαίνει και σε όλα τα υπόλοιπα πράγματα στη ζωή, και η καριέρα μας είναι πολλές φορές θέμα timing.

θέσεις εργασίαςδουλειάειδήσεις τώρα