Κόσμος|26.08.2024 19:32

ΗΠΑ: Φοιτήτρια κατηγορείται για τη δολοφονία του νεογέννητου μωρού της φίλης της - Αντιμέτωπη και με θανατική ποινή

Newsroom

Μια υποψήφια διδάκτορας κατηγορείται για τη δολοφονία του νεογέννητου παιδιού της φίλης της και τον τραυματισμό του δίδυμου αδελφού του. Εάν καταδικαστεί για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, ενδέχεται να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή, όπως δήλωσαν οι εισαγγελείς της Πενσιλβάνια.

Η απόφαση του δικαστηρίου

Την Παρασκευή, το Εισαγγελικό Γραφείο της κομητείας Alleghany ανακοίνωσε στο δικαστήριο την πρόθεσή του να επιδιώξει τη θανατική ποινή για την Nicole Virzi, η οποία φέρεται να έσπασε το κρανίο του Leon Katz, ηλικίας έξι εβδομάδων, ενώ ήταν υπεύθυνη για τη φροντίδα του στο σπίτι της οικογένειας στο Πίτσμπουργκ τον Ιούνιο. Οι γονείς του μωρού, Ethan Katz και Savannah Roberts, είχαν αναθέσει την επίβλεψη του Leon στην 30χρονη, ενώ οι ίδιοι μετέφεραν τον δίδυμο αδελφό του, Ari, στο νοσοκομείο λόγω τραυμάτων που αργότερα αποδόθηκαν επίσης στην ίδια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Pittsburgh Post-Gazette, οι εισαγγελικές αρχές σκοπεύουν να ζητήσουν τη θανατική ποινή για τη δολοφονία που διαπράχθηκε στις 15 Ιουνίου, επικαλούμενες διάφορους επιβαρυντικούς παράγοντες, όπως την υποτιθέμενη διάπραξη της ανθρωποκτονίας μέσω βασανιστηρίων. Η Virzi υποστήριξε ότι ο Leon έπεσε από το ριλάξ ενώ απομακρυνόταν, αλλά οι γιατροί εντόπισαν τραύματα που έδειχναν «κακοποίηση παιδιού», καθώς πρόκειται για «τραυματισμούς που δεν είναι φυσιολογικοί ούτε τυχαίοι», ανέφερε το WTAE, επικαλούμενο δικαστικά έγγραφα και αστυνομικές πηγές.

Ο ιατροδικαστής της κομητείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αιτία θανάτου του Leon ήταν τραύμα στο κεφάλι από αμβλύ αντικείμενο. Μια αξονική τομογραφία έδειξε ότι ο Leon υπέστη σοβαρό κάταγμα κρανίου στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού, συνοδευόμενο από πολλαπλές εγκεφαλικές αιμορραγίες.

Η 30χρονη, που φέρεται να ήταν φοιτήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Κοινό Διδακτορικό Πρόγραμμα του UC San Diego, αναφερόταν ως «έμπιστη οικογενειακή φίλη» σε μια σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων που δημιουργήθηκε μετά τον θάνατο του μωρού. Αν και η Virzi είναι από την Καλιφόρνια, τη στιγμή της δολοφονίας διέμενε σε Airbnb στο Πίτσμπουργκ. Ο δικηγόρος της δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η πελάτισσά του ήταν συντετριμμένη από τον θάνατο του μωρού, ισχυριζόμενη παράλληλα την αθωότητά της.

θανατική ποινήΗΠΑδολοφονίαγιατροίΠενσιλβανίαειδήσεις τώρα