Κόσμος|27.08.2024 09:25

«Περίμενα 246 ημέρες αυτή τη στιγμή»: H Νόα Αργκαμάνι που απήχθη από τη Χαμάς διοργάνωσε πάρτι

Newsroom

Πάρτι για να γιορτάσει «τη ζωή» διοργάνωσε ισραηλινή η οποία ήταν όμηρος της Χαμάς για 246 ημέρες.

Η Νόα Αργκαμάνι διασκέδαζε στο Nova Festival, με τον φίλο της, ο οποίος παραμένει αγνοούμενος, όταν την άρπαξαν μαχητές της Χαμάς και τη μετέφεραν στη Λωρίδα της Γάζας. Τελικά, στις 8 Ιουνίου μετά από 246 ημέρες ομηρίας διασώθηκε από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Πέθανε και η μητέρα της 

Η 26χρονη, που επανενώθηκε με την οικογένεια της, κατάφερε να πει «αντίο» στη μητέρα της, η οποία πέθανε λίγο αργότερα από καρκίνο του εγκεφάλου.

Σε βίντεο από το πάρτι που διοργάνωσε φαίνεται να χορεύει στους ώμους φίλων, έχοντας στο πλευρό της τον πατέρα της. Μιλώντας  για τις ημέρες που πέρασε στα χέρια της Χαμάς, η νεαρή είπε «φοβόμουν κάθε μέρα. Είναι θαύμα που βρίσκομαι μαζί μας».

 

Τι απαντά στην κριτική

Απαντώντας στην κριτική ότι δεν είναι δόκιμο να κάνει πάρτι τη στιγμή που περισσότεροι από 100 όμηροι παραμένουν στα χέρια της Χαμάς και περισσότεροι 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, είπε «Περίμενα 246 ημέρες  αυτή τη στιγμή» αλλα παραδέχθηκε ότι «δεν είναι ιδανικό να κάνουμε πάρτι ενώ είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος, με τους στρατιώτες μας ακόμα στο πεδίο της μάχης και 109 ομήρους ακόμα στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του συντρόφου μου που μας λείπει πολύ».

«Ταυτόχρονα, όμως, χαίρομαι που γιορτάζω τη ζωή μαζί σας», είπε, υπό τις επευφημίες των φίλων της. «Να θυμόμαστε ότι πρέπει να εκτιμούμε κάθε μέρα σε αυτή τη ζωή, πρέπει να γιορτάζουμε κάθε στιγμή που είμαστε εδώ».

ΙσραήλΠαλαιστίνηΛωρίδα της ΓάζαςΧαμάςΓάζαειδήσεις τώρα