Κόσμος|27.08.2024 10:56

Telegram: Η μυστηριώδης ξανθιά που εξαφανίστηκε μετά τη σύλληψη του Ντούροφ - Οι φωτογραφίες που τους «πρόδωσαν»

Newsroom

Μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το μυστήριο γύρω από τη σύλληψη του Ρώσου δισεκατομμυριούχου της Telegram και επενδυτή κρυπτονομισμάτων, Πάβελ Ντούροφ, στο Παρίσι.

Η Γιούλια Βαβίλοβα, που έχει έδρα στο Ντουμπάι, φέρεται να εξαφανίστηκε μετά την κράτηση του Ντούροφ από τις γαλλικές αρχές. Η ίδια έκανε ταξίδια δίπλα στον Ντούροφ τις ημέρες πριν από τη σύλληψή του. Κατάγεται από τη Μόσχα, έχει καλή μόρφωση, αυτοσυστήνεται ως gamer, streamer και επενδύτρια στα κρυπτονομίσματα.

T

Διαχειρίζεται μάλιστα κανάλι για κρυπτονομίσματα στα αραβικά, τα οποία μιλάει άπταιστα, όπως άλλωστε τα αγγλικά και τα ισπανικά.

Οι αναρτήσεις τους «έκαψαν»;

Διαδικτυακοί παρατηρητές υποδηλώνουν ότι οι αναρτήσεις που έκανε η ξανθιά καλλονή μπορεί να έδινε λεπτομέρειες σχετικά με τις κινήσεις του εξόριστου Ρώσουμεγιστάνα πριν από τη σύλληψή.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ντουρόφ συνελήφθη αφού το ιδιωτικό του τζετ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λε Μπουρζέ έξω από το Παρίσι, το Σάββατο. «Είναι περίπλοκο να πούμε αν οι αναρτήσεις της έπαιξαν άμεσο ρόλο στη σύλληψή του, αλλά αν την ακολουθούσατε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα μπορούσατε εύκολα να παρακολουθείτε τις κινήσεις του Ντούροφ», είπε ο Ρομπέρ στην The Post.

 

Αγωνία για την Βαβίλοβα

Η οικογένεια της Βαβίλοβα λέει τώρα στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή μαζί της μετά τη σύλληψη του Ντούροφ. Η σύλληψη του δισεκατομμυριούχου έχει εξοργίσει τους υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου στην τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένου του ιδιοκτήτη του X, Έλον Μασκ. Ισχυρίζονται ότι στοχοποιήθηκε επειδή αρνήθηκε να δώσει στις κυβερνήσεις τα κλειδιά της κρυπτογραφημένης εφαρμογής του.

 

Η σχέση της με τον Ντουρόφ

Οι λογαριασμοί της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτες με φωτογραφίες και βίντεο με ταξίδια της στη Μέση Ανατολή στο ίδιο χρονικό διάστημα με ταξίδια που είναι γνωστό ότι έκανε ο CEO του Telegram σε αυτά τα μέρη. Ο Ρομπέρ συγκέντρωσε μια συλλογή τέτοιων αναρτήσεων στο X, συμπεριλαμβανομένων βίντεο των δύο τους στο Ουζμπεκιστάν που τραβήχτηκαν νωρίτερα το καλοκαίρι από έναν Ρώσο blogger.

 

Σε μία άλλη ανάρτηση φαίνεται η Βαβίλοβα στη θέση του συνοδηγού του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο Ντουρόφ στο Αζερμπαϊτζάν στις 21 Αυγούστου, ενώ και οι δύο δημοσίευσαν βίντεο από το ίδιο σκοπευτήριο και αργότερα στο ίδιο ξενοδοχείο.

σύλληψηειδήσειςμυστήριοTelegramειδήσεις τώρα