Κόσμος|29.08.2024 14:57

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα στηρίζει την πρόοδο της Τουρκίας προς την ΕΕ

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι υποστηρίζουν την ένταξη της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Ο κ. Γεραπετρίτης επέστησε την προσοχή στη σημασία της συμμετοχής του υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στη συνάντηση και τόνισε ότι είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν οι σχέσεις Τουρκίας-Ευρώπης.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η χώρα του είναι υπέρ της προόδου της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ενόψει της συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στις Βρυξέλλες, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε τη σημασία της συμμετοχής του Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στη σημερινή συνάντηση.

Ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η συμμετοχή ενός Τούρκου υπουργού Εξωτερικών σε αυτή τη συνάντηση μετά από ένα διάστημα 5 ετών είναι κρίσιμης σημασίας.

Τονίζοντας ότι η συνάντηση θα είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν οι σχέσεις Τουρκίας-Ευρώπης, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει ουσιαστικά την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».

Ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι θεωρεί εξαιρετικά σημαντικές τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και ότι θα συζητήσει τα θέματα αυτά σε διμερή συνάντηση με τον κ. Φιντάν στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης στις Βρυξέλλες.

ΤουρκίαΓιώργος Γεραπετρίτηςειδήσεις τώραΧακάν Φιντάν