Κόσμος|30.08.2024 14:20

UNICEF: Έναρξη διαγωνισμού για τη συμμετοχή νέων στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα COP29

Newsroom

Το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα καλεί νέους και νέες ηλικίας 14-24 ετών που ζουν στην Ελλάδα να στείλουν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μαζί με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για το κλίμα. Ο/η δημιουργός του καλύτερου σχεδίου δράσης θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα COP29 που θα πραγματοποιηθεί στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στις 11-22 Νοεμβρίου 2024.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό της UNICEF καλούνται να ολοκληρώσουν τις ασκήσεις του Green-Pal, ενός ψηφιακού εργαλείου για εφήβους και νέους, που στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων δράσης για το κλίμα, και το οποίο η UNICEF εγκαινίασε τον Απρίλιο του 2024, αναγνωρίζοντας τη σημασία των πράσινων δεξιοτήτων και της ενδυνάμωσης της φωνής των παιδιών και των νέων. Μέσα από τις 5 ασκήσεις του Green-Pal, οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα κληθούν να δουλέψουν, ατομικά ή ομαδικά, αναπτύσσοντας το δικό τους Σχέδιο Δράσης για το Κλίμα με τις ιδέες τους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης και τις προτάσεις τους για αλλαγές στη χάραξη πολιτικών και τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το κλίμα και το περιβάλλον.

Στη συνέχεια, τα Σχέδια Δράσης για το Κλίμα θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσει προφορική παρουσίαση των 5 καλύτερων Σχεδίων Δράσης στα αγγλικά, ενώπιον της κριτικής επιτροπής της UNICEF. Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία, θα υπάρξει ένας νικητής/μια νικήτρια, ενώ θα επιλεγούν δύο αναπληρωματικοί συμμετέχοντες σε περίπτωση που, λόγω απρόβλεπτων συνθηκών, ο νικητής/η νικήτρια δεν καταφέρει να ταξιδέψει για να συμμετάσχει στο COP29. Για τον νικητή/τη νικήτρια, όλα τα έξοδα (αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή, γεύματα) για τη συμμετοχή στο COP29 στο Μπακού θα καλυφθούν από το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα.

Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι από 30 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2024. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, βρίσκονται εδώ. Mπορείτε να μάθετε περισσότερα για το COP29 εδώ.

Σχετικά με τη UNICEF

To Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) μέσα από τα προγράμματά του προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού στον κόσμο. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 191 χώρες και περιοχές ώστε να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε πράξη, εστιάζοντας τις προσπάθειές μας προς όφελος των πιο ευάλωτων και αποκλεισμένων παιδιών, αλλά και όλων των παιδιών παγκοσμίως. Η UNICEF χρηματοδοτείται αποκλειστικά από εθελοντικές συνεισφορές ιδιωτών, του ιδιωτικού τομέα, ιδρυμάτων και κρατών μελών του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ. Η υποστήριξη των δωρητών είναι ζωτικής σημασίας καθώς δημιουργούμε μια παγκόσμια συμμαχία για την προστασία όλων των παιδιών, χωρίς καμία εξαίρεση.  

ΟΗΕειδήσειςUnicefειδήσεις τώρα