Κόσμος|01.09.2024 05:00

Σιγκαπούρη: Άνδρας έκρυψε κάνναβη στο ΙΧ της συζύγου του για να καταδικαστεί σε θάνατο - Πώς την γλίτωσε η γυναίκα

Newsroom

Η Σιγκαπούρη έχει τους πιο σκληρούς νόμους στον κόσμο για τη χρήση και τη διακίνηση ναρκωτικών. Αυτό προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ένας 37χρονος για να απαλλαχτεί από την εν διαστάσει συζυγό του αλλά την πάτησε και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Ο άνδρας καθώς κρίθηκε ένοχος από τις αρχές επειδή προσπάθησε να παγιδεύσει ποινικά την εν διαστάσει σύζυγό του, τοποθετώντας κρυφά κάνναβη στο αυτοκίνητο της για να καταδικαστεί σε θάνατο. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2021 και χώρισε ένα χρόνο αργότερα αλλά δεν υπέβαλλε ποτέ αίτηση διαζυγίου επειδή η Σιγκαπούρη το επιτρέπει μόνο σε ζευγάρια που είναι παντρεμένα τουλάχιστον τρία χρόνια.

Το σχέδιο του 37χρονου

Ο Ταν Σιανγκλονγκ πίστευε ότι «φύτεψε» πάνω από μισό κιλό κάνναβη ανάμεσα στα πίσω καθίσματα του ΙΧ της συζύγου του, για να της επιβληθεί η θανατική ποινή για διακίνηση ναρκωτικών. Ωστόσο έκανε ένα λάθος. Μόνο η μισή από την ποσότητα που έβαλε κρυφά στο όχημα της συζύγου του ήταν κάνναβη.

Τελικά ο σύζυγος καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και 10 μηνών για κατοχή κάνναβης. Το δικαστήριο εξετάζει τώρα και την δεύτερη κατηγορία για την παγίδευση της γυναίκας.

ναρκωτικάΣιγκαπούρηειδήσειςειδήσεις τώρα