Κόσμος|01.09.2024 08:12

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τα ονόματα των 6 νεκρών ομήρων της Χαμάς που εντοπίστηκαν σε σήραγγα στη Ράφα

Newsroom

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν τα πτώματα έξι ομήρων που κρατούνταν από την ισλαμιστική παλαιστιανιακή οργάνωση Χαμάς από στις 7 Οκτωβρίου.

Λίγο αργότερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι οι σοροί ταυτοποιήθηκαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα τα ονόματά τους.

Πρόκειται για τους Carmel Gat, Eden Yerushalmi, Hersh Goldberg-Polin, Alexander Lobanov, Almog Sarusi και Ori Danino όπου μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Η επιβεβαίωση από τον Λευκό Οίκο

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι, νωρίτερα σήμερα, σε μια σήραγγα κάτω από την πόλη Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν τα πτώματα έξι ομήρων που κρατούνταν από την ισλαμιστική παλαιστιανιακή οργάνωση Χαμάς.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι ένας από τους ομήρους που βρέθηκε νεκρός ήταν Ισραηλινοαμερικανός πολίτης, ο 23χρονος Χερς Γκόλντμπεργκ-Πολίν.

«Η οικογένεια ζητά ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή».

Ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ομήρους, καθώς οι γονείς του είχαν συναντηθεί με παγκόσμιους ηγέτες και πίεζαν αμείλικτα για τη βοήθειά τους.

Η οικογένεια του 23χρονου Ισραηλοαμερικανού ομήρου της Χαμάς, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν νωρίτερα επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε νεκρός στη Λωρίδα της Γάζας. Η οικογένεια εξέδωσε μία δήλωση, λίγες ώρες αφότου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε πτώματα στη Γάζα, που ίσως ανήκουν σε ομήρους.

«Με ραγισμένες καρδιές, η οικογένεια Γκόλντμπεργκ-Πόλιν είναι συντετριμμένη που ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου τους γιου και αδελφού, Χερς», ανέφερε η δήλωση και προσθέτει: «Η οικογένεια σας ευχαριστεί όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας και ζητά ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή».

νεκροίΙσραήλόμηροιΧαμάςειδήσειςειδήσεις τώρα