Κόσμος|02.09.2024 21:27

Σε απόγνωση οι κάτοικοι στη Νέα Υόρκη: Εγκληματικότητα και πορνεία κατακλύζουν τις γειτονιές

Newsroom

Η κατάσταση στο Jackson Heights της Νέας Υόρκης που μαστίζεται από το έγκλημα, όπου οι πόρνες ασκούν ανοιχτά το επάγγελμά τους και οι κλέφτες καταστημάτων αλωνίζουν, έχει γίνει ακόμα χειρότερη.

Η λεωφόρος Ρούσβελτ κοντά στην 91η οδό στο Κουίνς, η οποία έχει στιγματιστεί από μια παράνομη υπαίθρια αγορά και δεκάδες εργαζόμενους του σεξ στο πεζοδρόμιο, έχει τώρα διπλάσιες πόρνες να περιφέρονται στο τετράγωνο, λένε οι ντόπιοι. Οι κλέφτες έχουν γίνει τόσο προκλητικοί που απειλούν πλέον να εκδικηθούν τους εμπόρους όταν τους πιάσουν, δήλωσαν οι ντόπιοι την Κυριακή.

«Γίνεται όλο και χειρότερο», δήλωσε ο Jesus Diaz, διευθυντής του Bravo Supermarket στη λεωφόρο Roosevelt. «Παλιά, όταν τους πιάνουμε να κλέβουν, έλεγαν: 'Ω, συγγνώμη, σας παρακαλώ, δεν θα το ξανακάνω ποτέ». Τώρα, θυμώνουν. Προσπαθούν να σε χτυπήσουν, σου λένε: «Θα έχεις πρόβλημα», σου λένε: «Θα επιστρέψουμε και θα έχεις πραγματικά προβλήματα», δήλωσε ο Diaz. «Παίρνεις τηλέφωνο και λες στους μπάτσους ότι τους έπιασες να κλέβουν και ότι τους κρατάς και τους περιμένεις και οι μπάτσοι, δεν θέλουν καν να έρθουν, δεν θέλουν να συλλάβουν αυτούς τους ανθρώπους».

Ξεφυτρώνουν οίκοι ανοχής

«Πάρα πολλές όμορφες κυρίες στέκονται έξω από την πόρτα μου», δήλωσε ένας ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου στη γειτονιά. «Τους ζήτησα απλώς να μην στέκονται ακριβώς μπροστά και να μην εμποδίζουν την πόρτα. Τι μπορώ να κάνω; "Πάρα πολλές κυρίες μπροστά από την πόρτα μου. Αυτό δεν είναι όπως πριν. Πριν ήταν πολύ καθαρά εδώ». Και πρόσθεσε: «Υπάρχει ο οίκος ανοχής απέναντι και μετά ο οίκος ανοχής πίσω από εμάς εδώ. Όλοι το ξέρουν».

Έξαλλοι οι έμποροι της περιοχής

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρθηκε στην κατάσταση και τον περασμένο Απρίλιο, όταν κάτοικοι και καταστηματάρχες παραπονέθηκαν για μετανάστες που «ξήλωναν» τα καταστήματά τους και στη συνέχεια πουλούσαν τα εμπορεύματα στα πεζοδρόμια. Τα κλεμμένα αγαθά, από ηλεκτρικά εργαλεία μέχρι στοματικά διαλύματα, διατίθενται με έκπτωση - με τους λιανοπωλητές να μην μπορούν να κάνουν τίποτα γι' αυτό, γκρίνιαζαν. Εν τω μεταξύ, οι εργάτριες του σεξ κάνουν βόλτες στο τετράγωνο, πλησιάζοντας πιθανούς πελάτες καθώς περνούν και μπαίνοντας σε αυτοσχέδιους οίκους ανοχής μέσα σε τοπικά διαμερίσματα όταν βρίσκουν πελάτη. Τον Ιούλιο, όταν η Post επέστρεψε για μια δεύτερη ματιά, οι έμποροι ήταν έξαλλοι.

«Η αστυνομία δεν κάνει τίποτα - τίποτα!" είπε τότε ένας εργαζόμενος σε ένα κοντινό κατάστημα κινητών τηλεφώνων. "Ναρκωτικά, πορνεία, αλκοόλ - είναι τρομερό».

«Λίγοι οι αστυνομικοί»

«Ο κόσμος δεν θέλει να έρθει στο φαρμακείο εξαιτίας των πεζοδρομίων εδώ», δήλωσε η φαρμακοποιός της Mi Pharmacia, Jenny Leal, δείχνοντας τους περισσότερους από 50 παράνομους πωλητές που έχουν στηθεί κατά μήκος του τετραγώνου. «Οι αστυνομικοί έρχονται, κάνουν σκούπες. Πριν από δύο εβδομάδες, πριν από δύο Κυριακές, η αστυνομία ήρθε, τους καθάρισε και την τελευταία Κυριακή δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος εδώ. Αλλά κοιτάξτε, σήμερα, όλος ο κόσμος έρχεται. Ο αριθμός των ιερόδουλων έχει διπλασιαστεί τους τελευταίους δύο μήνες», πρόσθεσε ο Leal. "Έχουν αρχίσει να συμπεριφέρονται σαν να είναι μέρος της κοινότητας τώρα. Τις βλέπουμε κάθε μέρα».

Ένας κάτοικος της γειτονιάς που ζήτησε να κατονομαστεί μόνο ως Μπιλ είπε ότι έχει χάσει την ελπίδα ότι τα πράγματα θα επανέλθουν στην κανονικότητα στο κομμάτι του Jackson Heights.

«Τα παράτησα», είπε. «Πήγαμε στο τμήμα και δεν είναι ότι οι αστυνομικοί δεν κάνουν τη δουλειά τους ή ότι δεν δίνουν δεκάρα», πρόσθεσε. «Είναι λιγότεροι - πραγματικά λιγότεροι».

αστυνομίαΝέα Υόρκηεγκληματικότηταπορνείαειδήσειςειδήσεις τώρα