Κόσμος|02.09.2024 12:31

Ανησυχία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για «περίεργο θόρυβο»: Το ηχητικό - ντοκουμέντο

Newsroom

Ανησυχία επικρατεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό καθώς οι αστροναύτες της NASA αναφέρουν έναν «περίεργο θόρυβο» που προέρχεται από το αεροσκάφος Starliner της Boeing.

Ο αστροναύτης Μπουτς Γουίλμορ επικοινώνησε το Σάββατο με το Διαστημικό Κέντρο Johnson στο Χιούστον για να μοιραστεί τις ανησυχίες του, λίγες μέρες προτού το ελαττωματικό αεροσκάφος ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής του στη γη χωρίς πλήρωμα.

Τι ανέφερε ο αστροναύτης 

«Έχω μια ερώτηση σχετικά με το Starliner. Υπάρχει ένας παράξενος θόρυβος που ακούγεται από το ηχείο και δεν ξέρω αν μπορείτε να συνδεθείτε στο Starliner ... Δεν ξέρω τι τον προκαλεί», ανέφερε, σύμφωνα με την Daily Mail.

Το κέντρο ελέγχου της αποστολής διέκοψε την κλήση για να προχωρήσει στις απαιτούμενες ρυθμίσεις για την καταγραφή του ήχου και κάλεσε εκ νέου τον αστροναύτη μέσα στο Starliner. Εκείνος κράτησε το μικρόφωνο κοντά στα ηχεία του Starliner και, μετά από μια αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια, το κέντρο απάντησε ότι τελικά «πέρασε» ο ήχος που έμοιαζε με σήμα σόναρ.

Ο Γουίλμορ έπαιξε τον ήχο άλλη μια φορά, ο οποίος ελήφθη επιτυχώς από το κέντρο ελέγχου. «Σας αφήνω να το ψάξετε» είπε ο αστροναύτης, με το κέντρο να τον ευχαριστεί και να του λέει ότι θα τον ενημερώσουν όταν θα έχουν απάντηση.

Το ηχητικό με τον περίεργο θόρυβο 

Το τηλεφώνημα αυτό αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Ars Technica, το οποίο ανέφερε ότι η ηχογράφηση καταγράφηκε για πρώτη φορά και κοινοποιήθηκε από τον μετεωρολόγο Ρομπ Ντέιλ με έδρα το Μίσιγκαν.

Ο Γουίλμορ και η συνάδελφός του Σούνι Γουίλιαμς βρίσκονται αποκλεισμένοι στον ISS από τις 6 Ιουνίου, όταν έφτασαν με το αεροσκάφος της Boeing για την εβδομαδιαία παραμονή τους.

Αλλά το Starliner πρόκειται τώρα να επιστρέψει στη Γη χωρίς αυτούς, αφού ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα στους προωθητήρες και διαρροές ηλίου. Το ζευγάρι δεν πρόκειται να επιστρέψει στη Γη πριν από το 2025 - όταν ένα από τα σκάφη της SpaceX του Έλον Μασκ θα τους μεταφέρει στην πατρίδα τους.

NASAΔιεθνής Διαστημικός Σταθμόςαστροναύτηςειδήσεις τώρα