Κόσμος|02.09.2024 16:35

Γαλλία: Στο εδώλιο ο άντρας που νάρκωνε τη σύζυγό του για 10 χρόνια και την βίαζε μαζί με άλλους δεκάδες άνδρες

Newsroom

Ξεκίνησε στη Γαλλία η δίκη για τη φρικτή υπόθεση βιασμού μια γυναίκας από τον ίδιο της τον σύζυγο και δεκάδες άντρες επί σχεδόν μια δεκαετία. Ο 51χρονος Dominique P, κατηγορείται πως νάρκωνε τη σύζυγό του και έφερνε δεκάδες άνδρες στο σπίτι τους για να την βιάζουν, βιντεοσκοπώντας παράλληλα τις στιγμές αυτές κακοποίησης.

Της είχε δώσει 450 υπνωτικά σε ένα χρόνο - 51 άντρες στο εδώλιο

Όπως αναφέρει ο Guardian, η υπόθεση αποκαλύφτηκε, στις 2 Νοεμβρίου του 2020, όταν ο Dominique P συνελήφθη από άνθρωπο ασφαλείας σούπερ μάρκετ, καθώς βιντεοσκοπούσε τις φούστες γυναικών. Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε ο φάκελος με το όνομα «καταχρήσεις» σε USB. Περιείχε 20.000 εικόνες και videos των σχεδόν 100 βιασμών της συζύγου του. Με τη σύλληψη του δήλωσε ένοχος για όλα και ομολόγησε τι ακριβώς είχε κάνει. Μεταξύ αυτών ήταν πως είχε δώσει στη γυναίκα 450 υπνωτικά χάπια, μόνο σε ένα χρόνο.

Η γυναίκα για χρόνια έχανε μαλλιά και βάρος, ενώ είχε αρχίσει να ξεχνάει ολόκληρες μέρες και μερικές φορές φαινόταν να είναι μονίμως χαμένη. Τα παιδιά και οι φίλοι της ανησυχούσαν ότι είχε Αλτσχάιμερ. Αλλά στα τέλη του 2020, αφού κλήθηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα στη νότια Γαλλία, έμαθε ότι είχε υποστεί φρικτή κακοποίηση από τον άντρας της.

Στο δικαστήριο της Αβινιόν δικάζονται επίσης πενήντα άνδρες που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην κακοποίηση της γυναίκας, μεταξύ αυτών, ένας τοπικός σύμβουλος, νοσοκόμες, ένας δημοσιογράφος, ένας πρώην αστυνομικός, ένας δεσμοφύλακας, ένας στρατιώτης, ένας πυροσβέστης και ένας δημόσιος υπάλληλος, πολλοί από τους οποίους ζούσαν γύρω από το Μαζάν, μια πόλη περίπου 6.000 κατοίκων. Οι άνδρες είναι ηλικίας από 26 έως 73 ετών.

Αρκετοί από τους κατηγορούμενους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν είχαν ιδέα ότι η γυναίκα, την οποία παντρεύτηκε ο Dominique P το 1973, δεν ήταν πρόθυμη σύντροφος και τον κατηγόρησαν ότι τους ξεγέλασε. Οι ντετέκτιβ δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν και να εντοπίσουν τους υπόλοιπους 30 άλλους άνδρες που επίσης καταγράφηκαν.

Οι ερευνητές είπαν ότι η γυναίκα ήταν συντετριμμένη όταν έμαθε για την κακοποίηση, λέγοντας ότι δεν θυμόταν τίποτα. 

Οι άνδρες έλαβαν οδηγίες να αποφεύγουν να μυρίζουν κάθε είδους άρωμα ή καπνό τσιγάρου για να αποφύγουν να ειδοποιήσουν τη γυναίκα του και να φύγουν αν αυτή κουνούσε τόσο πολύ το χέρι, είπαν οι ερευνητές.

Ο δικηγόρος της γυναίκας είπε πως η πελάτισσα του πίστευε ότι είχε κάτι που κανείς γιατρός δεν μπορούσε να εντοπίσει, αφότου είχε επισκεφτεί πολλές διαφορετικές ειδικότητες, πάντα συνοδευόμενη από τον σύζυγο της.

Ο θύτης πρότεινε πως επρόκειτο για κούραση, καθώς φρόντιζε τα εγγόνια της.

Τα τρία παιδιά της και άλλοι συγγενείς της υποψιάζονταν ότι έπασχε από Αλτσχάιμερ.

Ο Dominique P κατηγορείται και για το βιασμό και τη δολοφονία 23χρονης κτηματομεσίτριας στο Παρίσι, το 1991. Βάσει του κατηγορητηρίου, είχε ναρκώσει, βιάσει και μαχαιρώσει την 23χρονη. Επιχείρησε να κάνει τα ίδια και σε μια 19χρονη, αλλά κατάφερε να ξεφύγει.

ναρκωτικάΓαλλίακακοποίησηβιασμόςειδήσεις τώρα