Κόσμος|02.09.2024 19:33

Νέο βίντεο από τη Χαμάς με τους έξι νεκρούς ομήρους

Newsroom

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο φέρεται να δημοσίευσε η Χαμάς με τους έξι ομήρους που βρέθηκαν νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό.

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι οι όμηροι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς και βομβαρδισμούς των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής ενώ ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι οι όμηροι «σκοτώθηκαν εν ψυχρώ από τη Χαμάς λίγο πριν φτάσουμε σε αυτούς» σε μια σήραγγα.

Στο βίντεο, που κυκλοφόρησε στο Telegram, οι όμηροι επιβεβαιώνουν την ταυτότητά τους, μιλώντας σε μία κάμερα φαίνονται καταβεβλημένοι αλλά καλά στην υγεία τους. Το βίντεο κόβεται και η Χαμάς προειδοποιεί ότι θα δημοσιεύσει τα «τελευταία τους μηνύματα», πριν δολοφονηθούν.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος της Χαμάς ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «κάποιοι» από τους έξι ομήρους των οποίων τα πτώματα βρέθηκαν το Σάββατο από τον ισραηλινό στρατό «ήταν μέρος της λίστας των προς απελευθέρωση ομήρων που είχε εγκρίνει η Χαμάς».

Ποιοι είναι οι έξι όμηροι που βρέθηκαν νεκροί

Οι ηλικίες των ομήρων που ανασύρθηκαν νεκροί, ήταν από 23 ετών έως 40, όπως αναφέρουν οι New York Times.

Πέντε από αυτούς ήταν στο μουσικό φεστιβάλ στα νότια του Ισραήλ, όταν απήχθησαν από μέλη της Χαμάς στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Ο έκτος όμηρος είχε απαχθεί από το χωριό Μπέερι.

Πρόκειται για τους: Καρμέλ Γκατ, Έντεν Γερουσάλμι, Χερς Γκόλντμπεργκ - Πολίν, Όρι Ντανίνο, Άλμογκ Σαρούσι και Αλεξάντερ Λομπάνοφ.

ΙσραήλόμηροιΧαμάςισραηλινός στρατόςειδήσεις τώρα