Κόσμος|03.09.2024 08:14

Κίνα: Σχολικό λεωφορείο έπεσε σε πεζούς - 11 νεκροί, ανάμεσά τους παιδιά

Newsroom

Τραγωδία σημειώθηκε στην Κίνα όταν ένα σχολικό λεωφορείο έπεσε πάνω σε πεζούς, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε μαθητές, μεταδίδουν κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε πλάι στην πύλη σχολείου στην πόλη Ταϊάν, περίπου 400 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πεκίνου, στην επαρχία Σαντόνγκ (ανατολικά).

Στο πεζοδρόμιο βρέθηκε το λεωφορείο 

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μεταδίδει από πλευράς του πως το δυστύχημα έγινε περί τις 07:00 (τοπική ώρα· 02:00 ώρα Ελλάδας), όταν το όχημα έπεσε πάνω σε μαθητές και άλλους πεζούς σε πεζοδρόμιο πλάι στην πύλη σχολείου μέσης εκπαίδευσης.

«Για την ώρα» έχουν καταμετρηθεί «11 νεκροί, έξι γονείς και πέντε μαθητές», ανέφερε το CCTV, προσθέτοντας πως ακόμη ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο οδηγός τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία και διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Σοκαριστικά πλάνα

Σε σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφορεί στα social media φαίνονται τραυματίες και θύματα να κείτονται στο δρόμο.

Τα θανατηφόρα τροχαία είναι συχνά στην Κίνα, λόγω των πολλών παραβιάσεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας και της χαλαρότητας των αρχών ως προς την επιβολή του.

Τον Ιούλιο, αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στην πόλη Τσανγκσά (κεντρικά), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι πέντε.

Κίναλεωφορείοσχολείοτροχαίο δυστύχημαειδήσεις τώρα