Κόσμος|03.09.2024 11:43

Ναυάγιο στη Σικελία: Τι έδειξε η νεκροψία στα θύματα - Έρευνα σε τρία μέλη πληρώματος για ανθρωποκτονία

Newsroom

Οι Αρχές της Ιταλίας συνεχίζουν να ψάχνουν τις αιτίες βύθισης του πολυτελούς ιστιοφόρου Bayesian, δεκαπέντε ημέρες από το τραγικό ναυάγιο στη Σικελία, όπου έχασαν τη ζωή τους 7 άτομα.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς και η κόρη του, η 18χρονη Χάνα. Η σύζυγος του Λιντς, Άντζελα Μπακαρές, επέζησε μαζί με άλλα 14 άτομα μετά τη βύθιση του σκάφους στα ανοιχτά των ακτών της Σικελίας, στο Πορτιτσέλο, κοντά στο Παλέρμο, στις 19 Αυγούστου.

Τι έδειξαν οι πρώτες νεκροψίες

Οι πρώτες νεκροψίες επιβεβαίωσαν ότι τα θύματα πέθαναν από πνιγμό και δεν υπήρχαν «σημάδια» άλλων τραυματισμών. Οι υπόλοιπες νεκροψίες θα διενεργηθούν μέσα στην εβδομάδα παράλληλα με τη δικαστική έρευνα. Συγκεκριμένα, τρία μέλη του πληρώματος βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό έρευνα για υποψία πολλαπλής ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου, συμπεριλαμβανομένου του καπετάνιου Τζέιμς Κάτφιλντ.

Ο τελευταίος άσκησε το δικαίωμα να παραμείνει σιωπηλός όταν ανακρίθηκε από τους εισαγγελείς την περασμένη Τρίτη, δήλωσαν οι δικηγόροι του και εξήγησαν ότι ήταν «ταραγμένος» και πως οι ίδιοι χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να χτίσουν την υπόθεση υπεράσπισης. Την ίδια ώρα, ένας από τους επιζώντες και μέλος του πληρώματος του «Bayesian» δήλωσε ότι το πλήρωμα «έσωσε όποιον μπορούσε» καθώς το σκάφος βυθιζόταν.

«Σώσαμε όσους μπορούσαμε»

Τα μέλη του πληρώματος έκαναν ό,τι μπορούσαν για να σώσουν όσους επέβαιναν στο Bayesian, ανέφερε ο 22χρονος Μάθιου Γκρίφιθς, ο οποίος είχε βάρδια τη νύχτα της τραγωδίας, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

«Ξύπνησα τον καπετάνιο όταν ο άνεμος ήταν στους 20 κόμβους (23 μίλια την ώρα). Εκείνος έδωσε εντολή να ξυπνήσουν όλοι οι υπόλοιποι» ανέφερε ο Γκρίφιθς σύμφωνα με το Ansa. «Το πλοίο έγειρε και μας έριξε στο νερό. Στη συνέχεια καταφέραμε να ξανασηκωθούμε και προσπαθήσαμε να σώσουμε όσους μπορούσαμε» πρόσθεσε, περιγράφοντας τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας όταν το «Bayesian» είχε αγκυροβολήσει στα ανοιχτά του λιμανιού της Σικελίας.

ναυάγιοΣικελίαειδήσειςειδήσεις τώρα