Κόσμος|03.09.2024 16:08

Ο Πούτιν φέρεται να αναζητά το ελιξίριο της νεότητας - Τι εντολές έλαβαν Ρώσοι επιστήμονες

Newsroom

Το ελιξίριο της νεότητας εικάζεται πως αναζητά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς φέρεται να δόθηκε εντολή στους επιστήμονες της χώρας να παραδώσουν λεπτομέρειες από τις έρευνες που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια για αντιγηραντικές θεραπείες, όπως ανέφερε πηγή στην Daily Mail. 

Ο Πούτιν ενδιαφέρεται εδώ και καιρό για την αντιγήρανση, αλλά τώρα φαίνεται να υπάρχει μια νέα επείγουσα ανάγκη για την δημιουργία φαρμάκου κατά της γήρανσης, λέει το δημοσίευμα. 

Για αυτό τον λόγο, το υπουργείο Υγείας έστειλε επιστολή - με φημολογούμενη εντολή από τον Πούτιν- που ζητούσε τις τελευταίες εξελίξεις στις έρευνες για την αντιγήρανση, όπως αναφέρουν και τα ανεξάρτητα ειδησεογραφικά πρακτορεία Meduza και Sistema. 

Τι ζητήθηκε από τους επιστήμονες 

Οι εμπειρογνώμονες κλήθηκαν να υποβάλουν προτάσεις για τη μείωση της φθοράς των κυττάρων, ανέφερε η έκθεση αυτή. Τους δόθηκε επίσης εντολή να αναδείξουν νέες τεχνολογίες που αποτρέπουν τις γνωστικές και αισθητηριακές διαταραχές, καθώς και μεθόδους για την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης, τους ενθαρρύνουν να ασχοληθούν με νέα ιατρική τεχνολογία που βασίζεται στη βιοεκτύπωση.

Η κόρη του 71χρονου ηγέτη της Ρωσίας, Μαρία Βοροντσόβα είναι ενδοκρινολόγος και φημολογείται πως εμπλέκεται σε έρευνα για ένα τέτοιο «ελιξίριο» που θα προσφέρει μακροζωία και θα αντιστρέψει το βιολογικό ρολόι. 

Μάλιστα, η Daily Mail σχολιάζει πως ο Πούτιν θέλει να επεκτείνει τον χρόνο ζωής του αλλά και των κοντινών του ανθρώπων του Κρεμλίνου, ενώ πλανώνται εδώ και χρόνια πολλές φήμες για την υγεία του. 

ΡωσίαΒλαντίμιρ Πούτιννεότηταειδήσεις τώρα