Κόσμος|03.09.2024 16:41

Επίθεση σε Αμερικανό πεζοναύτη στη Σμύρνη: Στο Ειρηνοδικείο 10 μέλη της Τουρκικής Ένωσης Νεολαίας

Μαρία Ζαχαράκη

Δέκα από τα μέλη της Ευρασιατικής Ένωσης Νεολαίας Τουρκίας, που έβαλαν με τη βία ένα τσουβάλι στο κεφάλι ενός Αμερικανού πεζοναύτη των ΗΠΑ στη Σμύρνη παραπέμφθηκαν στο Ειρηνοδικείο.

Το επεισόδιο σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, γύρω στις 16:00, στην οδό K?br?s Sehitleri στην περιοχή Konak της Σμύρνης. Σύμφωνα με τις αρχές, μια ομάδα 15 ατόμων της Τουρκικής Ένωσης Νεολαίας επιτέθηκε σωματικά σε δύο Αμερικανούς στρατιωτικούς που βρίσκονταν με πολιτικά ρούχα. Οι στρατιώτες είχαν απομακρυνθεί από το αμφίβιο επιθετικό πολεμικό πλοίο USS Wrap των ΗΠΑ, που είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Σμύρνης, και είχαν βγει στη στεριά για να περάσουν χρόνο στην πόλη. Στο περιστατικό ενεπλάκησαν επίσης πέντε Αμερικανοί στρατιώτες που παρακολουθούσαν από απόσταση. Οι αστυνομικές δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν άμεσα και προσήγαγαν 15 υπόπτους κατόπιν εντολής εισαγγελέα.

Συνελήφθησαν 15 ύποπτοι 

Η νομαρχία της Σμύρνης εξέδωσε επίσημη γραπτή δήλωση για το περιστατικό, επιβεβαιώνοντας τη σοβαρότητα της επίθεσης και τις ενέργειες που ακολούθησαν. «Τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, γύρω στις 16.00 στην οδό K?br?s Sehitleri στην περιοχή Konak της πόλης μας, μια ομάδα 15 μελών της Τουρκικής Ένωσης Νεολαίας (TGB), μεταξύ των οποίων και 2 γυναίκες, επιτέθηκε σωματικά σε 2 Αμερικανούς πολίτες στρατιωτικούς με πολιτικά ρούχα. Στο περιστατικό, στο οποίο ενεπλάκησαν 5 Αμερικανοί στρατιώτες με πολιτικά ρούχα που έβλεπαν από απόσταση, επενέβησαν γρήγορα οι δυνάμεις ασφαλείας μας. Οι 15 ύποπτοι συνήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση κατόπιν εντολής του εισαγγελέα και ξεκίνησε δικαστική έρευνα», αναφέρεται στη δήλωση.

ΤουρκίαΗΠΑΣμύρνηειδήσεις τώρα