Κόσμος|03.09.2024 23:09

Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ συμφώνησε να αποσυρθεί από τον διάδρομο της Φιλαδέλφειας

Newsroom

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ για την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την επιστροφή των ομήρων. 

Αν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου χθες δήλωνε ότι το Ισραήλ πρέπει να διατηρήσει τις δυνάμεις του στο συνοριακό τμήμα Γάζας-Αιγύπτου, πριν από λίγο ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ συμφώνησε τελικά να τις αποσύρει από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές κατά μήκος του διαδρόμου της Φιλαδέλφειας.

«Αναγκαίο να  επιτευχθεί συμφωνία»

«Η ίδια η συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης για τη γεφύρωση των διαφορών με την οποία ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε, περιλαμβάνει την απομάκρυνση των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων από όλες τις πυκνοκατοικημένες περιοχές κι αυτό περιλαμβάνει τις περιοχές κατά μήκος και δίπλα στον διάδρομο της Φιλαδέλφειας», τόνισε  ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι. «Αυτή είναι η πρόταση στην οποία είχε συμφωνήσει το Ισραήλ».

Ο Τζον Κίρμπι επεσήμανε πως η δολοφονία από τη Χαμάς των έξι ομήρων που βρέθηκαν νεκροί την Κυριακή από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας υπογραμμίζει την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία. 

«Παραμένουμε σε διαβουλεύσεις με το Κατάρ, την Αίγυπτο και το Ισραήλ και, φυσικά, το Κατάρ και η Αίγυπτος είναι σε επαφή με τη Χαμάς», τόνισε.

ΙσραήλΛευκός ΟίκοςΛωρίδα της ΓάζαςΧαμάςΓάζαειδήσεις τώρα