Κόσμος|04.09.2024 10:03

Νέα ρωσική επίθεση στη Λβιβ: Σκοτώθηκαν τρία παιδιά - Ο Ζελένσκι ζητεί άδεια για μεγάλου βεληνεκούς πλήγματα

Newsroom

Η ρωσική επίθεση, που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία, στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, ανέφερε μέσω του Telegram ο δήμαρχος Αντρίι Σαντόβι.

Μετά τη φονική αυτή επίθεση, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους συμμάχους του να βοηθήσουν στην αντιαεροπορική άμυνα και ζήτησε να επιτραπούν μεγάλου βεληνεκούς πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας.

«Όποιος πείθει τους εταίρους να δώσουν στην Ουκρανία περισσότερες δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς για να απαντήσει όπως πρέπει στον τρόμο, εργάζεται για να εμποδίσει ακριβώς αυτού του είδους τα ρωσικά τρομοκρατικά πλήγματα σε ουκρανικές πόλεις», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν νέες αεροπορικές επιδρομές και εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, που έκαναν λόγο μέσω Telegram για δυο κύματα drones μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης (3/9) προς Τετάρτη (4/9).

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, συστήματα της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να αποκρούσουν τις επιδρομές.

Λουτρό αίματος και στην Πολτάβα

Την ίδια στιγμή, σοκ προκαλεί το λουτρό αίματος με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 51 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες από τη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην πόλη Πολτάβα στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας.

Για αιματοχυσία κάνουν λόγο οι Ουκρανοί, σε μια περιοχή όπου βρίσκονται νοσοκομείο και στρατιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

πόλεμοςΡωσίαΒλαντίμιρ ΠούτινΟυκρανίαΒολοντιμίρ Ζελένσκιειδήσεις τώρα