Κόσμος|04.09.2024 12:55

Φλόριντα: Χειρουργός αφαίρεσε λάθος όργανο από ασθενή - Μπέρδεψε το συκώτι με την σπλήνα

Newsroom

Άνδρας από την Αλαμπάμα πέθανε στο χειρουργείο στη Φλόριντα όταν ο γιατρός αφαίρεσε κατά λάθος το συκώτι του κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Ο χειρουργός είχε κάνει λάθος διάγνωση, παρουσιάζοντας το ήπαρ ως «διογκωμένο σπλήνα», σύμφωνα με έναν δικηγόρο που εκπροσωπούσε τη σύζυγο του άνδρα.

Το χρονικό

Ο Γουίλιαμ Μπράιαν βρίσκονταν με την σύζυγό του, Μπέβερλι, στο σπίτι τους στη Φλόριντα τον περασμένο μήνα. Ξαφνικά ο άνδρας άρχισε να αισθάνεται πόνο στην κάτω αριστερή κοιλιακή χώρα. Αμέσως μεταφέρθηκε  στο νοσοκομείο «Ascension Sacred Heart Emerald Coast Hospital» για εξετάσεις. Οι γιατροί έπεισαν τον Γουίλιαμ Μπράιαν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους «θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρές επιπλοκές αν έφευγε από το νοσοκομείο».

«Ο σύζυγός μου πέθανε αβοήθητος στο τραπέζι του χειρουργείου»

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο χειρουργός δρ Τόμας Σακνόφσκι αφαίρεσε λανθασμένα το συκώτι του Μπράιαν που το πέρασε ως σπλήνα και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του ασθενούς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο γιατρός εξήγησε στη σύζυγό του ότι η «σπλήνα» του Γουίλιαμ Μπράιαν ήταν τόσο άρρωστη που ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από το συνηθισμένο και είχε μεταναστεύσει στην άλλη πλευρά του σώματός του. «Ο σύζυγός μου πέθανε αβοήθητος στο τραπέζι του χειρουργείου από τον δρ Σακνόφσκι. Δεν θέλω κανένας άλλος να πεθάνει εξαιτίας της ανικανότητάς του σε ένα νοσοκομείο που θα έπρεπε να γνωρίζει ότι είχε κάνει στο παρελθόν δραστικά χειρουργικά λάθη που αλλάζουν ζωές», ανέφερε η χήρα σε δήλωσή της μέσω της δικηγορικής εταιρείας.

Φλόρινταεγχείρησηχειρουργείοειδήσειςειδήσεις τώρα