Κόσμος|04.09.2024 21:29

Σάλος με σαδιστή πρώην ουρολόγο που κακοποιούσε άνδρες όλων των ηλικιών - Πάνω από 300 οι καταγγελίες

Newsroom

Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η υπόθεση της κακοποίησης δεκάδων ανδρών από έναν σαδιστή πρώην ουρολόγου. Ακόμη 143 άνδρες ασθενείς μήνυσαν τον Darius Paduch, ενώ τα θύματα επίσημα είναι συνολικά 310, που ζητούν δικαίωση για την κακοποίηση που υπέστησαν.

«Ο Darius Paduch εκμεταλλεύτηκε περισσότερους άνδρες ασθενείς από οποιοδήποτε αρπακτικό στην ιστορία», δήλωσε στην εφημερίδα The Post ο δικηγόρος των εναγόντων, επισημαίνοντας πως νέα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν πως ο γιατρός εικάζεται πως κακοποίησε χιλιάδες θύματα.

Σοκαριστικές οι περιγραφές των θυμάτων 

Οι αποτρόπαιες πράξεις του δεν είχαν όρια, σύμφωνα με τις περιγραφές που μοιράστηκαν την Τρίτη στις καταθέσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μανχάταν, θύματα που είναι συνταξιούχοι μέχρι ανήλικοι.

Έκανε έγχυση ενός ορού στα γεννητικά όργανα θυμάτων για να τους εξαναγκάσει σε στύση για μεγάλα χρονικά διαστήματα, εκτελούσε μεγεθύνσεις πέους που οδηγούσαν σε παραμόρφωση, έκανε κυστεοσκόπηση χωρίς αναισθησία και ανάγκαζε ορισμένους ασθενείς να πέσουν στα τέσσερα για εξευτελιστικές υποτιθέμενες εξετάσεις, αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα.

Κατά τη διάρκεια ορισμένων από τις διεστραμμένες συνεδρίες, ο Paduch περπατούσε με ένα στυλό και έδειχνε μέρη του γυμνού σώματος του ασθενούς – «σαν να ενεργούσε ως καθηγητής».

«Είναι χειρότερο από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ», δήλωσε η μητέρα ενός από τους τελευταίους ενάγοντες, ασθενή του Paduch.

Συνελήφθη πέρυσι - Αντιμετωπίζει κάθειρξη έως 60 ετών 

Ο Paduch συνελήφθη τον Απρίλιο του 2023 και καταδικάστηκε τον Μάιο για 13 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Αντιμετωπίζει πλέον ποινή κάθειρξης έως και 60 ετών.

Εργάστηκε ως ουρολόγος για χρόνια στο Weill Cornell Medical Center, το New York-Presbyterian Hospital, το Columbia University και το Northwell Health Systems.

«Οι ασθενείς εμπιστεύονται αυτά τα λεγόμενα "κορυφαία νοσοκομεία" για την παροχή ασφαλούς και σωστής ιατρικής φροντίδας για βαθιά προσωπικές καταστάσεις. Οι ασθενείς δεν μπαίνουν σε ένα ιατρικό γραφείο πιστεύοντας ότι πρόκειται να τους εκμεταλλευτεί κάποιος διεστραμμένος εγκληματίας με λευκή ποδιά», τόνισε ο δικηγόρος των θυμάτων.

Η κακοποίηση γινόταν μπροστά και σε γιατρούς και νοσοκόμες 

Μάλιστα, όπως αναφέρει η New York Post, η κακοποίηση γινόταν ακόμα μπροστά σε νοσοκόμες, βοηθούς και άλλους γιατρούς. Οι επιθέσεις του Paduch, υπό το πρόσχημα της απαραίτητης ιατρικής φροντίδας, περιλάμβαναν την καθοδήγηση των ασθενών να αυνανίζονται μπροστά του - ή να τους αυνανίζει ο ίδιος – ενώ έβλεπαν πορνό.

Ακόμη, χρησιμοποιούσε «σεξουαλικά παιχνίδια σε σχήμα φαλλού» στους ασθενείς.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν ένα παιδί 7 ετών αλλά και ένας 13χρονος.

Ένα θύμα είπε ότι ο Paduch έσφιξε το γεννητικό του όργανο «τόσο δυνατά που ήταν μελανιασμένο για εβδομάδες μετά», αναφέρουν τα έγγραφα. Ένας άλλος ενάγων ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός του συνταγογράφησε τόσα άσκοπα φάρμακα που υπέστη ηπατική ανεπάρκεια. Ενώ ένας 56χρονος ασθενής ήταν ξαπλωμένος στο εξεταστικό τραπέζι, «ο Paduch ξεκούμπωσε το παντελόνι του» και είπε στον άνδρα ότι «ήθελε να δει πώς είναι το όργανό του σε στύση», αναφέρεται επίσης στα δικαστικά έγγραφα.

Ο Paduch συνέχισε να ασκεί την ιατρική μέχρι τη σύλληψή του το 2023, αλλά τα δικαστικά έγγραφα υποστηρίζουν ότι οι εργοδότες του γνώριζαν για τα όσα φρικτά έκανε τουλάχιστον από το 2017.

ΗΠΑκακοποίησηγιατρόςσεξουαλική κακοποίησηειδήσεις τώρα