Κόσμος|04.09.2024 17:33

Εντυπωσιακά μεγάλη διαφορά μεταξύ Ιμάμογλου-Ερντογάν σε δημοσκόπηση

Μαρία Ζαχαράκη

Μία νέα δημοσκόπηση στην Τουρκία αποκαλύπτει μια εντυπωσιακά μεγάλη διαφορά μεταξύ του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, και του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποδηλώνοντας έναν σαφή άνεμο αλλαγής στην τουρκική πολιτική σκηνή, που έχει ξεκινήσει να φυσάει από τις δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας HBS, η οποία διεξήχθη τον Αύγουστο με τη συμμετοχή 6.100 πολιτών, το 54,9% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψήφιζε τον Ιμάμογλου εάν οι προεδρικές εκλογές πραγματοποιούνταν αυτή την Κυριακή. Αντίθετα, μόνο το 40,1% εξέφρασε την προτίμησή του για τον σημερινό πρόεδρο και ηγέτη του AKP, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το υπόλοιπο 5,0% δήλωσε ότι δε θα συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία.

Όλο και πιο έντονες οι εκκλήσεις για πρόωρες εκλογές

Το αποτέλεσμα έρχεται σε μια περίοδο όπου οι εκκλήσεις για πρόωρες εκλογές γίνονται όλο και πιο έντονες από την αντιπολίτευση λόγω της κλιμακούμενης οικονομικής κρίσης. Η διαφορά των σχεδόν 15 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των δύο πολιτικών ηγετών δείχνει μία δυσφορία απέναντι στην κυβέρνηση και μια ενίσχυση της υποστήριξης προς τον Ιμάμογλου, ο οποίος έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ισχυρός αντίπαλος του Ερντογάν.

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνδημοσκόπησηΕκρέμ Ιμάμογλουειδήσεις τώρα