Κόσμος|05.09.2024 21:24

Τζόρτζια: Αυτός είναι ο 14χρονος δράστης που άνοιξε πυρ σε σχολείο - Το κίνητρο της επίθεσης

Newsroom

Στη δημοσιότητα έχει δοθεί η φωτογραφία του 14χρονου δράστη που άνοιξε πυρ σε λύκειο στην Τζόρτζια με αποτέλεσμα να σκοτώσει τέσσερα άτομα και να τραυματίσει άλλα εννέα.

Ο ένοπλος, που ονομάζεται Κολτ Γκρέι, άνοιξε πυρ στο λύκειο Apalachee στο Winder λίγο μετά τις 10.20 π.μ. - σκοτώνοντας δύο συμμαθητές του και δύο καθηγητές.

Ο σερίφης της κομητείας Μπάροου, Τζαντ Σμιθ, δήλωσε ότι ο Γκρέι παραδόθηκε αμέσως όταν ήρθε αντιμέτωπος με τους αστυνομικούς του σχολείου στο σημείο. Έκτοτε του απαγγέλθηκαν τέσσερις κατηγορίες για φόνο σε βαθμό κακουργήματος και θα δικαστεί ως ενήλικας, επιβεβαίωσε το GBI.

Οι στιγμές μετά την επίθεση

Αμέσως μετά την ενημέρωση για το περιστατικό, η αστυνομία έφτασε στο σημείο και βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εθεάθησαν να μπαίνουν στο σχολείο καθώς οι μαθητές μεταφέρθηκαν στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Επίσης, ειδικοί πράκτορες του FBI ανταποκρίθηκαν για να βοηθήσουν τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου. Δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της αστυνομίας έσπευσαν έξω από το σχολείο. Πανικόβλητοι γονείς βρέθηκαν εκεί αναζητώντας τα παιδιά τους.

Η έρευνα των αρχών έδειξε, σύμφωνα με την Daily Mail ότι είχε «εμμονή» με την επίθεση στο γυμνάσιο Marjory Stoneman Douglas στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, που έγινε το 2018 και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι.

ΗΠΑπυροβολισμοίΜακελειόΤζόρτζιαειδήσεις τώρα